La Vanguardia - Què Fem

Descobrint la Vall de Núria

EL SENDERISME, ELS ESPORTS I LES ACTIVITATS FAMILIARS SÓN PROTAGONIS­TES EN AQUEST BELL PARATGE NATURAL

-

L’estació de muntanya Vall de Núria, dins el Pirineu Oriental, ens permet gaudir d’una riquesa natural única. S’hi accedeix únicament amb el Tren de Cremallera, que, des de l’inici d’un recorregut de 12,5 km amb un desnivell de més de 1.000 m, permet apreciar tota l’espectacul­aritat del paisatge que envolta la vall. L’Hotel Vall de Núria, de 3 estrelles i amb 69 habitacion­s perfectame­nt equipades amb totes les comoditats, ofereix diverses activitats esportives i culturals per a adults i menuts.

Al voltant de la Basílica

L’estiu ens ofereix l’opció de fer excursions amb guies o rutes de senderisme, que van des de les passejades al voltant del Santuari de Núria, conegut com La Basílica (un lloc de culte i peregrinac­ió amb una història que es remunta al 700 dc) a travesses i ascensions als cims de 3.000 m que envolten la vall. Els més esportiste­s podran participar en la cursa virtual del Camí Vell.

Rutes per a tots els gustos

Entre les rutes destacades, cal esmentar l’anomenat “camí de pelegrinat­ge”, que permet gaudir de l’entorn natural de la muntanya pirinenca. Els camins al voltant de Núria són ideals per a les caminades més breus i sense gaire dificultat. A més, donen accés a llocs tan encisadors com els boscos frondosos de pi negre o els miradors on es poden veure isards, muflons o marmotes.

El Baixador Fontalba és una ruta guiada que inclou un bon esmorzar de pastors. La ruta de bateig de senderisme recorre les tres valls: Eina, Noufonts i Noucreus. També hi ha la possibilit­at de fer una volta pel parc natural, que inclou explicacio­ns sobre les accions per preservar el medi ambient. I no us perdeu les sortides nocturnes, una proposta exclusiva per a aquells que s’allotgen a la Vall, ideal per contemplar les impression­ants vistes que ofereix el sol al capvespre.

Per als més petits

L’estació de Vall de Núria disposa del certificat d’Equipament Familiar. Els infants no s’han de perdre les activitats especials del Cau de la Marmota i el Parc Lúdic (amb circuit de patinets, piscina sensorial, castell inflable i moltes sorpreses més). Enguany s’organitzar­à també el Casal d’estiu d’hípica, per a nens de 4 a 12 anys, que ofereix cursets d’equitació i altres pràctiques esportives amb barques i canoes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain