La Vanguardia - Què Fem

Un bitllet al passat dels trens

EL TREN DELS LLACS RECORRE EL TRAM LLEIDA-LA POBLA DE SEGUR AMB LOCOMOTORE­S DEL 1968 I VAGONS D’ÈPOCA

- PILAR MAURELL

Si us agraden els trens i voleu fer un viatge ben especial, podeu recórrer el trajecte Lleida-la Pobla de Segur amb el Tren dels Llacs. Un comboi encapçalat per les locomotore­s dièsel 10817 i 10820, construïde­s l’any 1968 i conegudes també com a ie-ies. El Tren dels Llacs us proposa un recorregut nostàlgic en família per les terres de Lleida fins als llacs del Prepirineu. Un viatge per retrocedir en el temps en què no només les locomotore­s són d’època, sinó també els quatre cotxes de la sèrie 6000, el cotxe cafeteria i el furgó postal que tanca el comboi. Aturat en el temps

Un cop dins dels vagons i durant el trajecte, a més de gaudir del paisatge natural des del tren, us submergire­u en els anys cinquanta i seixanta. Perquè al Tren dels Llacs el temps s’hi ha aturat, i fins i tot els revisors i els maquiniste­s han quedat atrapats en

Els revisors del tren expliquen el trajecte i animen els passatgers amb les seves històries. aquells anys. Mentre passeu per les diferents estacions, ells animaran el viatge i us explicaran tot el que vulgueu saber sobre el tren i els paisatges que es contemplin per la finestra, mentre travesseu la Noguera i el Montsec i arribeu al cor del Pallars Jussà. Un viatge perfecte perquè els infants coneguin la història dels trens i descobreix­in el patrimoni cultural i natural d’aquest territori.

Un trajecte que es recorre en 1 hora i 50 minuts i que permet fer parades per gaudir d’altres activitats fami- liars. Com és ara a Àger, on podeu baixar per visitar l’Ull del Montsec, un planetari espectacul­ar. I si feu parada a Tremp, a més de visitar el poble, us podeu acostar a la vall dels Voltors, un dels espais més abruptes i feréstecs, per observar ocells com el trencalòs i el voltor comú.

Hi ha molts altres llocs interessan­ts per visitar durant el trajecte, com la Seu Vella de Lleida, el castell templer de Gardeny, el castell Formós i les muralles de Balaguer, les salines de Vilanova de la Sal, el castell de Mur, el Museu dels Raiers i el Museu dels Dinosaures d’Isona. Es tracta de triar les estacions, aprendre coses i divertir-vos durant el trajecte, i gaudir d’una manera de viatjar pròpia d’altres temps.

 ?? FOTO: FGC ??
FOTO: FGC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain