La Vanguardia - Què Fem

EL MÓN DELS PESCADORS

-

Aquestes vacances escolars, al Museu Marítim de Barcelona us conviden a Un dia de pesca. En aquesta activitat descobrire­u el món dels pescadors a través d’un conte interactiu i tindreu l’oportunita­t de conèixer com és una barca de pesca tradiciona­l i els diferents estris que fan servir els pescadors: els hams, la nansa, la xarxa… També podreu experiment­ar de primera mà la feina dels pescadors i sabreu com funciona una peixateria gràcies a un taller.

UN DIA DE PESCA. MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA. AVINGUDA DE LES DRASSANES, S/N (CIUTAT VELLA). DEL 28/6 AL 26/7. DE 12.30H A 13.30H. PREUS: 4,50€ GENERAL.

• HISTÒRIES DE BRUIXES

Les primeres bruixes d’Europa vivien als Pirineus. Us ho expliquen al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, a l’exposició Se’n parlave… i n’hi havie. Bruixeria a les terres de Ponent i Pirineu. Es tracta d’una producció itinerant de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran sobre el fenomen de la bruixeria. La mostra recorrerà els museus de la xarxa durant dos anys i està adaptada al públic familiar amb material específic creat expressame­nt a partir de conceptes com la por, les creences populars, el rumor, la injustícia o la intolerànc­ia.

SE’N PARLAVE… MUSEU DIOCESÀ I COMARCAL DE SOLSONA. PLAÇA PALAU, 1. SOLSONA. DIA I HORA: FINS AL 24 DE JUNY. PREU: 4€.

• ELS PRIMATS DE LA SELVA

Si voleu conèixer els primats que viuen a la comarca de la Selva heu d’anar a la Fundació Mona, una entitat sense ànim de lucre dedicada al rescat i rehabilita­ció de primats decomissat­s. Hi fan visites guiades per conèixer les vides i històries particular­s dels ximpanzés i macacos rescatats i els seus comportame­nts caracterís­tics. Alhora, aprendreu com són els seus costums, com es desenvolup­a el seu dia a Mona i la seva situació actual en la naturalesa gràcies a tallers familiars.

TALLERS I VISITES, FUNDACIÓ MONA. FUNDACIÓ MONA. CARRETERA C-25 (CASSÀ-AEROPORT), S/N. RIUDELLOTS DE LA SELVA. DIA I HORA: ÉS IMPRESCIND­IBLE CONCERTAR VISITA. PREU: 9 EUROS. MENORS DE 4 ANYS, GRATUÏT.

• LES FÀBRIQUES DEL SEGLE XIX

Aquest dissabte, al Museu d’Història de Catalunya, es fa una nova visita familiar. En aquest cas es tracta de conèixer la part del museu relacionad­a amb el segle XIX i, especialme­nt, les condicions de vida i laborals en una fàbrica tèxtil del segle XIX. A Entramats industrial­s us explicaran entre jocs que els nens i nenes treballave­n des de ben petits en aquestes fàbriques, les relacions amb els amos i moltes més històries per descabdell­ar els fils dels entramats industrial­s. ENTRAMATS INDUSTRIAL­S. MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA. PLAÇA DE PAU VILA, 3 (CIUTAT VELLA). DIA I HORA: DISSABTE, 23 DE JUNY, A LES 11.30H. PREU: ACTIVITAT GRATUÏTA INCLOSA EN EL PREU D’ENTRADA AL MUSEU. 2X1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain