La Vanguardia - Què Fem

Un festival enmig d’un bosc del Lluçanès

LA SISENA EDICIÓ DEL CANTILAFON­T REUNEIX DANSA, CIRC I CONCERTS DE MISHIMA, EL PETIT DE CAL ERIL I ALTRES

-

Un festival enmig d’un bosc del Lluçanès. Aquesta és la proposta d’enguany del Festival Cantilafon­t que, en aquesta sisena edició, creix incorporan­t un nou llenguatge escènic, la dansa, i amplia la seva programaci­ó amb més concerts i espectacle­s per a tots els públics.

Enguany el Cantilafon­t, el Festival d’Arts del Lluçanès, de caràcter itinerant, se celebra a Sant Boi de Lluçanès, la tarda i nit del 14 de juliol, en un entorn 100 per cent natural i amb un cartell de luxe. Pel que fa a la música, els assistents podran escoltar els catalans Mishima i El Petit de Cal Eril; mentre que l’aposta internacio­nal és la del catalanoho­landès Max Meser. El cartell musical el completen el pop electrònic de Bearoid (DJ set), el duet Jo Jet i Maria Ribot i el grup del Lluçanès Nyandú, en un dels únics concerts que fa- ran abans de la presentaci­ó del seu disc al Mercat de Música Viva de Vic. Coreògraf convidat

Pel que fa a les arts escèniques i apostant per la dansa, el festival convida el coreògraf i ballarí Quim Bigas, reconegut internacio­nalment, que portarà fins al Lluçanès el seu espectacle MOLAR.

A més, per quart any, el Cantilafon­t també aposta pel circ, mitjançant la programaci­ó de dues companyies joves que actualment tenen espectacle­s en procés de creació: Madame Gaüc i cia., que presenta FIL, i Cia. Planeta Trampolí, amb l’espectacle Back 2 Classics. Perquè un dels objectius del festival és donar suport i visibilita­t a petites companyies, de caràcter emergent, acostant el circ contempora­ni a un territori on aquesta disciplina ha estat gairebé inex- plorada, tot i comptar amb una Associació de circ en un dels pobles del Lluçanès.

El Cantilafon­t va néixer l’any 2013 per recuperar indrets que la quotidiani­tat i el pas del temps han deixat en l’oblit. Per això, cada any es celebra en un espai diferent amb l’objectiu de descobrir el territori i transforma­r racons inèdits del Lluçanès.

El Festival Cantilafon­t 2018 també compta amb la participac­ió de sis restaurant­s que faran d’espai gastronòmi­c durant el festival i elaboraran tapes amb productes locals del Lluçanès.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain