La Vanguardia - Què Fem

Salou, la capital de la Costa Daurada

EL MUNICIPI, DESTINACIÓ DE VACANCES DE REFERÈNCIA A EUROPA, OFEREIX MOLT MÉS QUE AIGÜES CRISTAL·LINES

- QUÈFEM

Diumenge acaben els XVIII Jocs Mediterran­is que, tot i tenir la seva seu principal a Tarragona, també han deixat petjada a Salou, on s’hi han celebrat les proves de les modalitats de vela i taekwondo. L’actualitat esportiva us pot servir d’excusa per apropar-vos a aquest municipi, situat al centre de la Costa Daurada, i descobrir-ne algunes de les seves joies.

El mar i les passejades

Entre elles, les nou platges i cales que integren el litoral salouenc. Les platges de Ponent, Llevant i la dels Capellans són urbanes, de sorra fina i tenen aigües tranquille­s. A la cala Llenguadet­s es poden observar búnquers construïts durant la Guerra Civil, la platja Llarga és a tocar d’un bosc de pins i la cala Penya Tallada s’ubica entre la Punta Roja i una paret rocosa que s’endinsa al mar, mentre que les cales Font, Vinya i Crancs –la més allunyada i envoltada de vegetació- són perfectes per a la pràctica d’snorkel.

També podeu observar la riquesa natural i paisatgíst­ica d’aquest litoral des del Camí de Ronda, un sender de 6,5 quilòmetre­s que parteix des de la zona de Pilons, en ple nucli turístic, fins al Cap Salou. A banda de caminar, si us agrada fer esport, podreu recórrer en bicicleta el Passeig Jaume I, amb els seus xalets moderniste­s i el Monument a Jaume I, el Passeig Miramar i tota la façana marítima fins arribar a Cambrils. A mitja tarda, fer un tomb pel Port, on hi trobareu l’edifici de la Capitania, i apropar-se a l’espigó del moll, amb el seu conegut Monument al Pescador, són dues activitats pràcticame­nt obligades.

La llum i l’adrenalina

Però si voleu una experiènci­a inoblidabl­e només cal que us dirigiu a la Punta del Po-Roig, a la Punta del Cavall o al mirador del Far de Salou on hi veureu les millors postes de sol de la Costa Daurada. Al vespre, la Font Cibernètic­a i la Font Lluminosa -dissenyada el 1973 per Carles Buïgas-, dues de les més emblemàtiq­ues dins del conjunt de Fonts Ornamental­s del Passeig Jaume I, us sorprendra­n amb els seus jocs i coreografi­es d’aigua, llums, colors i música.

Per als més petits, el Trenet Turístic compta amb dues rutes diferencia­des. Amb la primera descobrire­u espais com la Masia Catalana, el Parc de la Ciutat, la Torre Ve- lla i l’Església de Santa Maria del Mar. Amb la segona us acostareu a les cales Llenguadet­s, Font, Vinya i Crancs, i a indrets com la Punta del Cavall i el Far de Salou.

Si us queden ganes d’emocions, prepareu una escapada carregada d’adrenalina als parcs temàtics de la zona. Un pla que de ben segur agradarà a tota la família.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain