La Vanguardia - Què Fem

Experiènci­es i activitats innovadore­s i exclusives

ESTACIÓ NÀUTICA COSTA DAURADA US CONVIDA A GAUDIR DEL LITORAL DE LA COSTA DAURADA I DE LES TERRES DE L’EBRE

- QUÈFEM

Estació Nàutica Costa Daurada és sinònim de brisa, onades i essències de mar, però també ho és del tsunami que signifique­n algunes de les seves activitats que esdevenen una excel·lent barreja d’experiènci­es i sensacions.

L’Estació Nàutica Costa Daurada és sinònim de gaudir i viure intensamen­t el mar. Els seus set municipis: Salou, Cambrils, Montroig del Camp/Miami Platja, Vandellòs i l’Hospitalet, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre-Riumar ofereixen nombroses activitats nàutiques adaptades a totes les edats i possibilit­ats. Els seus gairebé 100 kilòmetres de costa, des del Cap de Salou fins a la desembocad­ura de l’Ebre, l’àrea geogràfica coneguda com Golf de Sant Jordi, és tot un paradís per als amants del mar i les activitats nàutiques.

Una costa així permet oferir un ample ventall de possibilit­ats. Des de les activitats més modernes i innovadore­s fins a aquelles que ofereixen un contacte més directe amb la natura, i que permeten descobrir el litoral de la Costa Daurada o el Delta de l’Ebre amb calma i pau.

Pesca esportiva i submarinis­me

L’Estació Nàutica ofereix un alt nivell d’especialit­zació en pesca esportiva i submarinis­me, activitats sempre supervisad­es per patrons i instructor­s profession­als. Amb ells poden practicar-se diferents tècniques de pesca tant al mar com al riu Ebre, i realitzar qualsevol tipus de captura, fins i tot, la tonyina gegant, seguint la normativa de pesca responsabl­e, amb alli- berament de les captures.

Pel que fa al submarinis­me, la seva pràctica va guanyant adeptes any rere any. Aquesta destinació disposa d’una gran oferta i nombroses possibilit­ats: des del bateig per a iniciar-se, que pot fer-se a partir dels 10 anys, fins a tot tipus de sortides adequades a diferents nivells. Per als experts en im- mersió, la zona és una de les més importants d’Europa en nombre de vaixells enfonsats, coneguts tècnicamen­t com derelictes o “pecios”. Entre ells destaca l’opció més extrema, El Cavour, un mercant enfonsat el 1.917 en plena Guerra Mundial, entre l’Hospitalet de l’Infant i l’Ametlla de Mar, i que amb el pas dels anys ha esdevingut un gran repte i lloc de peregrinac­ió per als amants del submarinis­me de nivell avançat.

Activitats familiars

Gairebé totes les activitats de l’Estació Nàutica poden ferse en família. Pensant en les famílies que volen compartir el seu temps d’oci, s’ofereixen packs especials per gaudir tots junts. Poden practicar-se a qualsevol dels seus municipis. En funció del lloc, inclouen caiac de mar, pàdel surf, navegació a vela, snorkel, etc.

Una de les novetats més recents que s’ofereix és una ruta per la Badia del Fangar, amb sortida i arribada al port de l’Ampolla, que permet descobrir el Delta de l’Ebre des del mar, la seva flora i fauna i l’imponent far del Fangar. Una experiènci­a turística que acaba amb la degustació d’ostres i musclos del Delta a una musclera, envoltats de mar i natura.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain