La Vanguardia - Què Fem

Enamorar-se del paisatge del territori

A TERRES DE MESTRAL PODREU GAUDIR DE LA VIDA RURAL I TAMBÉ DE L’ESPORT I DE LA BONA CUINA

-

Preferiu mar o muntanya?

A les Terres de Mestral no cal que renuncieu a res. En pocs kilòmetres, aquesta zona –que comprèn els municipis de l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, Pratdip i Tivissa– ofereix el bo i millor de les platges de la costa mediterràn­ia i també unes sorprenent­s serres plenes de camins i vies ferrades. Petits pobles d’interior i de costa que conserven l’essència de l’autèntica ruralitat, ideal per als turistes contemplat­ius i per als amants de l’esport.

Mar i muntanya

Efectivame­nt, les Terres de Mestral ofereixen un bocí de costa amb aigües cristal·lines, ideals per capbussar-se i fer snorkel, racons i coves que cal descobrir tot navegant en caiac o fent paddle surf, i onades per agafar, empesos pels vents, fent windsurf.

Per una altra banda, les muntanyes, cingles, espadats i barrancs fan d’aquest territori un paradís somiat per als amants de les vies ferrades. Els vertaders aficionats a la muntanya no han de deixar de visitar la Via Ferrada de l’Aigualcoll, una via exigent que ofereix, com a recompensa, unes meravellos­es vistes del mar i la costa. Si esteu comen- çant, podeu gaudir de la Via Ferrada Serres de Mestral, de dificultat mitjana-baixa, que permet recrear-se en el paisatge rocós d’aquestes serres.

Cuina mediterràn­ia

La cuina de les Terres de Mestral condensa tota l’essència de la cuina mediterràn­ia, l’equilibri entre els sabors de mar i muntanya. De la mar, peixos com la tonyina; de la terra, l’oli, la mel i els fruits secs. L’oferta va de la cuina d’avantguard­a a les receptes tradiciona­ls, com la de la clotxa, una elaboració que consisteix en un pa torrat a les brases emplenat amb verdures escalivade­s i remullat amb un bon raig d’oli d’oliva.

A l’Hospitalet de l’Infant, els dies 6 i 7 de juliol, podreu descobrir la cuina i clotxa de les Terres de Mestral a la 7a Fira de Producte Local Fruits de la Terra, que ofereix saborosos tasts i una agenda de concerts.

 ?? FOTO: RAFAEL LÓPEZ-MUNNÉ ??
FOTO: RAFAEL LÓPEZ-MUNNÉ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain