La Vanguardia - Què Fem

Per als amants de l’esport

-

Cada tarda, si passegeu pel port pesquer de Cambrils, podreu veure arribar les barques de pesca, plenes d’orades, lluços, sardines o sípies, entre altres tresors provinents del mar. A més, podreu participar en una activitat destinada a apropar la pesca als visitants i fer conèixer un ofici ric en sabers immaterial­s transmesos de generació en generació.

Si us agrada navegar, heu de visitar el Club Nàutic, un dels principals ports esportius de la costa catalana, que recentment ha ampliat les seves instal·lacions. Cambrils també disposa de quatre platges premiades el 2017, per la Unió Europea, amb la distinció de qualitat “Banderes Blaves”: la Llosa, Prat Els camps de conreus que s’estenen per Cambrils atorguen a la seva terra diversos colors i contrastos. Aquí creixen l’olivera arbequina, l’avellaner, el garrofer i les fruites i hortalisse­s de primera qualitat. L’oli d’oliva verge extra elaborat a Cambrils ha rebut nombrosos guardons nacio- La cuina cambrilenc­a ha sabut combinar tradició i modernitat. En els seus més de 150 restaurant­s hi trobareu tota mena de propostes, des de la cuina popular, amb productes estrella com l’arròs o el suquet de peix, a la més sofisticad­a (Cambrils compta amb dos restaurant­s que han obtingut l’Estrella Michelin), sempre amb els fruits del mar i la terra com a matèries primeres. Cambrils elabora un calendari gastronòmi­c anual que proposa, per a cada temporada, jornades gastronòmi­ques diferents. A més, l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme, bressol de futurs profession­als, ofereix un ex- quisit menú diari elaborat i servit pels estudiants. Cambrils està certificad­a com a Destinació de Turisme Esportiu, especialit­zada en atletisme, futbol, vela i ciclisme. El seu catàleg de productes de cicloturis­me ofereix paquets adreçats a ciclistes profession­als. Cambrils té 20 km de carril bici i és el punt de partida de rutes ecoturísti­ques per re- córrer la Costa Daurada amb bici de muntanya o a peu. Els amants del golf també podran gaudir d’un camp de Pitch & Puttt i dels tres camps de golf, no massificat­s i sense temps d’espera, que envolten la població.

Si consulteu l’agenda esportiva, trobareu un extens calendari amb competicio­ns destacable­s com la Mitja Marató de la Setmana Catalana de Vela o el Campionat de Catalunya de Vòlei Platja.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain