La Vanguardia - Què Fem

El Música jove, l’aposta pels grups novells

-

Enguany, l’Acampada Jove celebra deu anys de la seva arribada a la vila de Montblanc. És per això que el festival amplia l’oferta musical i comptarà amb un nou escenari a l’espai República, la zona d’esbarjo del festival que com a novetat es convertirà en un espai chill out.

El cartell de la 23a edició de l’Acampada Jove es converteix d’aquesta manera en el que ha aplegat més bandes al llarg d’aquests anys. El festival acull una diversitat d’estils musicals de grups dels Països Catalans que reivindiqu­en l’alliberame­nt social i nacional, protagonis­ta i ADN de l’Acmapada Jove.

D’aquesta manera, el cartell d’enguany és format per Buhos, VadeBo, Sense Sal, Ebri Knight, Tremenda Jauría, Setrill, Valtonyc, Txarango, Smoking Souls, Porto Bello, Xavi Sarrià, Germà Negre, Prozak Soup, Talco, Doctor Prats, Koers, Auxili, Assekes, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Suu, La Raíz , Els Catarres, Roba Estesa, Senyor Oca i Gemma Humet. L’Acampada Jove ja ha donat el tret de sortida als seus concursos territoria­ls. Així doncs, torna el concurs Música Jove que, en la seva dotzena edició, segueix amb el mateix esperit de promociona­r la música en la nostra llengua i donar a conèixer nous grups emergents dels Països Catalans.

El concurs consta de deu semifinals territoria­ls on els grups de la zona competeixe­n per arribar a la final que tindrà lloc a Montblanc durant els dies del festival. El premi per als guanyadors: obrir l’escenari principal de l’Acampada Jove.

El Música Jove va néixer el 2006 amb la intenció de promociona­r grups novells en català. Per aquest concurs han passat grups destacats com Itaca Band, XEIC!, Hora de Joglar o JOKB.

L’Acampada Jove, el festival politicomu­sical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republican­a de Catalunya i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc a Montblanc el 19, 20 i 21 de juliol. Aquesta serà la desena edició consecutiv­a que se celebrarà a la capital de la Conca de Barberà. Anteriorme­nt s’havia celebrat a Sant Celoni i a Arbúcies.

Les entrades del festival ja estan a la venda. L’abonament anticipat té un cost de 47€ i les entrades per dia de 18€ dijous, 20€ divendres i 22€ dissabte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain