La Vanguardia - Què Fem

Aigües transparen­ts per desconnect­ar

L’HOSPITALET DE L’INFANT I LA VALL DE LLORS DESTACA PER LES SEVES PLATGES TRANQUIL·LES I EL SEU ENTORN NATURAL

- QUÈFEM

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un d’aquests llocs per descobrir què ens ofereix la Costa Daurada. Aquesta destinació destaca per les seves platges tranquille­s, de sorra fina i d’aigües transparen­ts. La proximitat de la muntanya amb el mar ens ofereix, a més, uns paisatges únics a la demarcació.

El municipi està format per cinc nuclis de població: tres situats a l’interior (Vandellòs, Masboquera i Masriudoms) i dos al litoral (l’Hospitalet de l’Infant i l’Almadrava) i té quatre platges: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava. Totes tenen el certificat de qualitat ambiental EMAS; i les tres primeres, a més, la Bandera Blava i la Bandera Ecoplayas. S’hi poden practicar diversos esports a la sorra i activitats nàutiques com surf de rem, vela, caiacs, banana... I a l’estiu s’hi habiliten unes rutes submarines que permeten apreciar la riquesa biològica del fons marí.

La Platja del Torn és una platja naturista de renom internacio­nal, que forma part d’un espai d’interès natural; la Platja de l’Arenal, a la part nord, és una platja urbana, amb una oferta d’activitats diversa i molt adient per a les famílies amb infants, gràcies a la poca fondària i, a la part sud, és una platja natural, amb dunes plenes de vegetació, un bosc de pi blanc i un petit aiguamoll amb joncs. La Platja de la Punta del Riu està al costat del port esportiu de l’Hospitalet. Com la de l’Arenal, on hi ha la Base Nàutica, és molt aconsellab­le per fer esports nàutics. La Platja de l’Almadrava destaca pel passeig marítim, des d’on es poden con- templar les pintoresqu­es cases blanques del nucli que du el mateix nom.

Visites guiades al patrimoni

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors disposa, a més, d’un ric patrimoni històric i cultural. Per donar-lo a conèixer, l’Ajuntament oferirà aquest estiu, del 30 de juny al 9 de setembre, unes visites guiades: a l’hospital gòtic, fundat per l’Infant Pere d’Aragó i d’Anjou l’any 1344; al Poblat HIFRENSA, la darrera colònia industrial de Catalunya i exemple important de l’obra del cèlebre arquitecte racionalis­ta Antonio Bonet Castellana; a les fortificac­ions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer; i al centre d’interpreta­ció de l’oli (Molí de Vandellòs). Més informació i visites virtuals a diversos punts de la destinació a: • Hospitalet-valldellor­s.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain