La Vanguardia - Què Fem

Viatjar amb una altra perspectiv­a

L’ESTIU ÉS UNA BONA ÈPOCA PER DESCOBRIR I VIURE LA COMARCA DE LA RIBERA D’EBRE

-

Visitar la Ribera significa conèixer l’Ebre en tota la seva essència, ja sigui resseguint-lo per camins a la seva vora, navegant-lo o observant-lo des dels balcons dels nostres pobles. També descobrire­u viles i castells medievals, espais de la batalla de l’Ebre, jaciments arqueològi­cs i un llarg etcètera de racons que de ben segur que us agradaran.

Navegar pel riu

Per conèixer i gaudir el riu, una de les millors opcions es navegar-lo. Us aconsellem llogar piragües o caiacs amb servei de monitor, i els més petits ho podran fer en companyia dels pares. Podreu escollir diferents trams del riu Ebre al seu pas per la comarca i fins i tot travessar-la de nord a sud. Per la seva banda, el Llaüt lo Roget d’Ascó realitza viatges turístics entre Ascó i Garcia, travessant el Pas de l’Ase. El llagut construït té una estètica similar al llaguts que fins fa unes dècades navegaven pel riu, essent la navegació el fil conductor que permet explicar la història de la navegació fluvial al riu Ebre. Finalment, per aquells més aventurers, us proposem realitzar estades amb vaixells residència a les aigües del pantà de Riba-roja d’Ebre.

Monument i natura

El Castell de Miravet està considerat com el millor exemple d’arquitectu­ra romànica militar templera a Catalunya. El castell forma part del Cap de la Vila juntament amb l’Església Vella, i el conjunt de cases penjades sobre el mateix riu, constituin­t un dels pobles més pintoresco­s de Catalunya.

Però Miravet no es la única fortalesa a visitar: el Castell Carlí de Flix, el Castell de Móra d’Ebre o els jaciments ibèrics de Sant Miquel a Vinebre i Castellet de Banyoles, juntament amb els espais de la Batalla de l’Ebre i amb nuclis antics singulars com el Tivissa, Ascó, Móra d’Ebre, Ginestar, La Palma o Vinebre, entre d’altres, són elements patrimonia­ls que no us podeu perdre. D’altra banda, a Móra la Nova, hi podeu trobar el Centre d’Interpreta­ció del Ferrocarri­l, un espai interac- tiu i multimèdia que aproxima als visitants a la història del ferrocarri­l.

Tot això es pot compaginar amb la visita a paratges naturals de gran valor, com la Reserva Natural de Sebes a Flix, on s’hi conserva un bosc de ribera gairebé intacte.

Aprofiteu per fer rutes a peu o en bicicleta pels espais naturals de la comarca, l’espai d’interès Natural de Riba-roja d’Ebre, la serra de Llaberia, les muntanyes de TivissaVan­dellòs, la serra i vall de Cardó o per resseguir el camí de l’Ebre o GR-99, que permet descobrir paratges de gran bellesa i l’essència de l’Ebre.

Pel que fa a la gastronomi­a, destaca l’oli, el vi i la fruita dolça, així com la Clotxa, que enguany ha celebrat la 15ena edició de la seva festa i jornades gastronòmi­ques i que explica els orígens de pagès de la comarca. Més informació: Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

• Turismerib­eraebre.org Patronat de turisme Terres de l’Ebre

• Terresdele­bre.travel

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain