La Vanguardia - Què Fem

Per aire, aigua i terra

-

Arribat l’estiu és un bon moment de canviar el paisatge urbà per un de natural i gaudir de l’aire pur. Però no fa falta marxar gaire lluny per aconseguir-ho. La demarcació de Lleida compta amb una àmplia oferta d’experiènci­es, tant per als més aventurers com per als més proclius al relax.

Així, si sou més dels primers, el territori lleidatà és perfecte per a vosaltres. I és que, comptant la zona del Pirineu i del Prepirineu i la plana de Lleida, són un total de 228 les empreses que treballen perquè gaudim de la terra, l’aire i l’aigua de la millor manera possible. Una xifra que, a més, situa la demarcació al capdavant del rànquing estatal pel que fa a turisme actiu i esports d’aventura.

Si per alguna activitat destaca la zona és pel ràfting, el seu producte estrella, a més de pel trekking i el senderisme, dues opcions molt demandades. Sense oblidar el descens de barrancs o la BTT, ni tampoc les discipline­s aèries, que amb el parapent, l’ala delta o el globus aerostàtic troben a Lleida les condicions perfectes per practicar-les. Concretame­nt a la serra del Montsec (a Àger), a l’aeròdrom d’Alfés i a les valls d’Organyà, a l’Alt Urgell. Si sou amants de l’aigua, a més, tingueu en compte que la principal novetat d’aquesta temporada és que entre la zona del Llavorsí i la Figuereta de la Pobla de Segur el riu Noguera Pallaresa comptarà amb un recorregut de 50 quilòmetre­s que permetrà practicar ràfting i caiac sense interrupci­ons. Una oferta aquàtica que continua a l’embassamen­t de Sant Antoni, a Talarn, on no només es pot practicar wakeboard, esquí nàutic o paddel surf, sinó també permet descobrir els seus voltants fent senderisme, nordic walking, barranquis­me, escalada o hípica. Altres opcions són acostar-se al Rafting Parc la Seu d’Urgell, amb interessan­ts forfets d’aventures, o a l’embassamen­t de Rialb, on diferents empreses permeten gaudir, a més, de vies ferrades, excursions en 4x4 o circuits d’orientació. Una altra de les novetats es troba a la Caseta del Pantà de Sant Ponç, al Solsonès, on s’han introduït millores perquè també hi puguin gaudir les persones amb mobilitat reduïda i les famílies amb cotxes adaptats. Però si no us atrauen les activitats d’aire ni d’aigua, la oferta terrestre tampoc es queda curta. Anoteu-vos que fins a l’octubre tindrà lloc la temporada de les grans rutes circulars de muntanya amb BTT pel Pirineu de Lleida, amb la Pedals de Foc, la Pedals d’Occitània, l’Era Roda-100% Aran, la Trinxat BTT o la Urgellet Pic de l’Orri. Si preferiu el senderisme, les rutes Carros de Foc, Encantats, Gran Bucle o Via Calda segur que no us deixaran indiferent­s, com tampoc ho farà la plana de Lleida, al Pla d’Urgell. I és que allà es pot recórrer el perímetre de l’estany d’Ivars i Vila-sana tant a peu com amb bicicleta o a cavall.

Més enllà de l’esquí

A totes aquestes propostes s’hi afegeixen les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida, que també són molt interessan­ts durant l’època estival. Com? Amb iniciative­s com la de Baqueira Beret, que del 14 de juliol al 2 de setembre obrirà el telecadira Blanhiblar, per fer ascensions de 2.200 metres d’altura. També s’hi organitzen rutes amb BTT i senderisme per a famílies i amants de la natura ( viajes.baqueira.es). A més, l’estació de Port Ainé allargarà la seva temporada estiuenca fins el 2 de setembre, amb activitats com la Cronoescal­ada amb bicicleta de carretera (amb 18,6 quilòmetre­s de pujada i un desnivell positiu de 1.228 metres) o altres per als més petits. A l’estació d’Espot, per la seva banda, destaca l’activitat Quilòmetre Vertical de la vall de Peguera, que sortint del poble d’Espot arriba fins al refugi Josep Maria Blanc, mentre que el Port del Comte mantindrà obert el seu parc d’aventura i la zona de tubbies. A moure’s!

EL RÀFTING ÉS EL PRODUCTE ESTRELLA DE LA ZONA, SEGUIT PEL ‘TREKKING’ I EL SENDERISME. SENSE OBLIDAR EL DESCENS DE BARRANCS O LA BTT

 ?? FOTO: LLUIS VIDAL ??
FOTO: LLUIS VIDAL
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain