La Vanguardia - Què Fem

LA CÁMARA DE CLAIRE

-

●●●●●

DIR.: HONG SANG-SOO. GÈNERE: COMÈDIA DRAMÀTICA. INT.: ISABELLE HUPPERT, KIM MIN-HEE, SHAHIRA FAHMY, JANG MI-HEE, JEONG JIN-YEONG. PAÍS: COREA DEL SUD. ANY: 2017. DUR.: 69 MINUTS.

El coreà Hong Sang-soo continua signant les seves cròniques metaficcio­nals, filmades sempre amb gust per l’observació dels detalls i una sorprenent rapidesa (el 2017 va lliurar fins a tres títols). La cámara de Claire narra la trobada casual al Festival de Canes i la forja d’una peculiar complicita­t entre una jove que és acomiadada injustamen­t i una professora que fa fotos amb una Polaroid. Sang-soo aconseguei­x, un cop més, emocionar i fer somriure l’espectador amb observacio­ns agudes sobre el sentit de la vida, la posada en escena minimalist­a i la bona feina de figures còmplices com Isabelle Huppert i Kim Min-hee.

LA BRUMA

●● ●●●

DIR.: DANIEL ROBY. GÈNERE: CIÈNCIA-FICCIÓ. INT.: ROMAIN DURIS, OLGA KURYLENKO, FANTINE HARDUIN, MICHEL ROBIN, ANNA GAYLOR. PAÍS: FRANÇA. ANY: 2018. DUR.: 89 MINUTS. Com si fos una reinterpre­tació apocalípti­ca, i molt lliure, del clàssic Sota els sostres de París (1930), aquest film francès de ciència-ficció mostra com els ciutadans miren de sobreviure a la part de dalt dels edificis, en aquest cas per culpa d’una inesperada boira tòxica que inunda tota la ciutat. L’esgotament de recursos energètics complica les coses a la família protagonis­ta, ja que posa en perill la vida de la filla malalta, obligada a romandre tancada dins una cambra d’aire, en aquesta rondalla moral realitzada segons els cànons del cinema de Hollywood. Malgrat els girs previsible­s de guió i el dibuix una mica estereotip­at dels personatge­s, la pel·lícula ofereix diversos moments interessan­ts de tensió narrativa.

LAS GRIETAS DE JARA

●●●●●

DIR.: NICOLÁS GIL LAVEDRA. GÈNERE: THRILLER. INT.: ÓSCAR MARTÍNEZ, JOAQUÍN FURRIEL, SOLEDAD VILLAMIL, SARA SÁLAMO, LAURA NOVOA, SANTIAGO SEGURA. PAÍS: ARGENTINA. ANY: 2017. DUR.: 94 MINUTS.

Una convincent adaptació d’una novel·la de Claudia Piñeiro que combina l’atmosfera de thriller amb la indagació sobre certa corrupció ètica i econòmica ben habitual en el nostre convuls present. Quan una jove anomenada Leonor entra en un estudi d’arquitectu­ra preguntant per un tal Nelson Jara (un personatge enigmàtic que va ser indemnitza­t per l’estudi per una esquerda que va sorgir a casa seva), comença a destapar-se un món ple de misèries morals i corrupció. Nicolás Gil Lavedra aconseguei­x dotar el film d’una peculiar densitat narrativa que capta l’interès de l’espectador gràcies a la sòlida posada en escena, un guió ben elaborat i la bona tasca dels actors.

 ??  ?? Delicadesa i complicita­t conviuen en aquesta cinta coreana.
Delicadesa i complicita­t conviuen en aquesta cinta coreana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain