La Vanguardia - Què Fem

‘Maremar’, un drama cantat a cappella

DAGOLL DAGOM ASSAJA EL SEU NOU ESPECTACLE AL POLIORAMA, UNA REFLEXIÓ SOBRE LA IMMIGRACIÓ

-

Dagoll Dagom ja prepara la seva primera aventura shakespear­iana, Maremar, un espectacle amb música i lletres inspirades en l’obra de Lluís Llach i amb el drama dels refugiats com a teló de fons.

Per a aquest nou espectacle, el director Joan Lluís Bozzo i el seu equip han treballat amb el text de William Shakespear­e Pèricles, el príncep de Tir, una de les peces menys representa­des del dramaturg i que no s’ha vist mai a Catalunya. El príncep Pèricles

L’obra comença quan una nena en un camp de refugiats plora desconsola­dament perquè ha perdut els seus pares i troba un personatge fantàstic que li explica l’antiga història de Pèricles per consolar-la.

El personatge li relata com l’heroi ha de fugir del seu poble, perseguit per les ordres del maligne governador d’Antíoc, i com s’enamora de Thaïsa, la filla del rei de Pentàpolis. Una història protagonit­zada per la mar Mediterràn­ia i una gran metà- fora sobre la vida d’una nena refugiada, plena de pèrdues i naufragis, però que recupera l’esperança de trobar de nou els seus pares, gràcies al relat d’un desconegut. Nou joves actors

La companyia d’aquesta nova proposta està formada per nou joves actors que ja estan treballant per obrir la temporada al Teatre Poliorama el pròxim 26 de setembre. Són els encarregat­s de donar vida als més de 30 personatge­s que apareixen a l’obra i també de crear les harmonies i les melodies de l’espectacle, acompanyan­t-se dels ritmes i percussion­s que ells mateixos han d’executar. Tot un repte.

El director musical, Andreu Gallén, ha creat atmos- feres melòdiques a partir dels temes de Lluís Llach, amb cançons a cappella, és a dir, veus sense acompanyam­ent musical, mentre que la coreògrafa Ariadna Peya aconseguei­x que els espectador­s visquin viatges, naufragis i pèrdues gràcies a la dansa i el moviment.

Maremar promet ser la gran producció de la pròxima temporada, un cant a l’amor familiar i una reflexió sobre el drama que assola els camps de refugiats i el patiment d’una població que fuig de la guerra i la fam.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain