La Vanguardia - Què Fem

Com més despullat, millor

EL RESTAURANT BLAU BCN INCORPORA PLATS ESTIUENCS I DE TEMPORADA A LA SEVA CARTA

- LAIA ANTÚNEZ

Una cosa té clara el xef Marc Roca, responsabl­e del Restaurant Blau BCN, situat en ple Eixample barceloní: “Aquí fem una cuina despullada, en què l’únic que compta és la qualitat del producte”, explica. I és que ja fa deu anys que Roca va aterrar a Barcelona –provenia de la Costa Brava, de regentar un petit restaurant a Begur– amb una filosofia gastronòmi­ca sòlida i molt ben definida que es fonamenta en la cura pel producte fresc, de màxima qualitat i, sobretot, poc manipulat. Una carta per combatre la calor Els qui ja el coneguin sabran que a la seva carta hi manen la cuina catalana i el producte de proximitat. Els que encara no l’hagin descobert tenen ara una bona oportunita­t per fer-ho, ja que, amb l’arribada de l’estiu, en Marc proposa una carta més fresca i lleugera, basada en mitges racions, i sobretot en les verdures i els aliments de temporada que provenen de productors locals de confiança, que treballen amb el xef des de fa molts anys.

Hi trobareu cremes i sopes fredes per passar la calor, com la crema de tomàquet de Pals amb pebrot escalivat i la sopa de romaní amb iogurt i gelat de llimona. Les amanides, que, tot i formar part de la dieta mediterràn­ia durant tot l’any, als mesos de calor agafen més volada, tampoc falten al Blau BCN: amanida de carbassó amb formatge de cabra i menta, amanida de tomàquet amb api, alfàbrega i tàperes i l’amanida d’escalivada amb anxoves i tomàquet de penjar, entre d’altres. Si necessiteu més contundènc­ia, són tota una novetat les mandonguil­les fetes al moment amb rossinyols –que ara estan en un bon moment per al consum, segons comenta en Marc–, patata trepitjada, llorer i fons de vedella, mentre que el carpaccio de vedella amb oli d’herbes i encenalls de formatge Beaufort es manté com un vell conegut dels habituals al restaurant. Una barra molt propera

A principi d’aquest 2018, i coincidint amb el desè aniversari del restaurant, en Marc va apostar per transforma­r l’alta barra de fusta, situada al final del local, i proposar-hi una oferta gastronòmi­ca que convida a menjar de manera més ràpida i informal. “A l’Empordà s’utilitza una paraula que m’agrada molt i que defineix bé la idea: manjucs”, diu. Aquesta proposta basada en els platets i les racions més petites i en la proximitat, tant pel que fa a la procedènci­a del producte com a la distància amb el client –que pot veure en directe com li acaben de cuinar el plat–, s’ha consolidat al llarg d’aquests mesos i continuarà funcionant a tota màquina durant l’estiu, sigui a l’hora de dinar, com a complement del seu reeixint menú de migdia, o al vespre, durant els sopars. Tampoc us oblideu de la seva terrassa exterior, petita i amb poc més de tres taules, però que sota els arbres del carrer Londres, a tocar de l’avinguda Diagonal, us farà molt més agradable l’àpat i la jornada estiuenca.

BLAU BCN

C/ LONDRES, 89 (EIXAMPLE). BARCELONA. METRO: HOSPITAL CLÍNIC (L5). TEL.: 934 193 032. HORARI: DE DILLUNS A DISSABTE, DE 13 A 16H I DE 20 A 23H. PREU MITJÀ: 30-35€.

EL SABOR DE L’ALQUÍMIA

Es poden fer moltes coses alhora, però no sempre surten igual de bé. No és el cas de The Alchemix, on coincideix­en cuina i cocteleria. El xef Sergi Palacín i el bàrman Ignacio Ussía uneixen talent per erigir un bar i gastrococt­eleria que aconsella els clients segons els principis alquimiste­s del sabor (crida l’atenció la taula periòdica) i té una línia gastronòmi­ca que uneix Àsia i Catalunya. Els alquimixte­s es van conèixer treballant al millor restaurant d’Àsia (Gaggan, a Bangkok, i actual número 5 del món).

THE ALCHEMIX. VALÈNCIA, 212 TEL.: 938 337 678.

Thealchemi­x.com

LA FILOSOFIA DEL SEU XEF I PROPIETARI, MARC ROCA, ÉS TENIR CURA PEL PRODUCTE FRESC, DE MÀXIMA QUALITAT I, SOBRETOT, POC MANIPULAT

• VIATGE AL MÓN DEL CÒCTEL

Deixar-se portar per les novetats i experiment­ar amb l’hora del còctel. En això consisteix la nova proposta de l’Hotel Arts Barcelona, que obre les portes de P41 & Coctelariu­m, un nou concepte de bar i cocteleria moderns amb una extensa carta de combinats preparada pel mixòleg Diego Baud. La idea clau és oferir als clients una ruta líquida inspirada en les latituds del Paral·lel 41, com Porto, Roma, Istanbul, Xinjiang i Nova York. Deliciosa.

HOTEL ARTS. MARINA, 19-21. TEL.: 932 211 000.

Hotelartsb­arcelona.com

 ??  ??
 ??  ?? Gyozes de sèpia i mandonguil­les, a The Alchemix.
Gyozes de sèpia i mandonguil­les, a The Alchemix.
 ??  ?? Còctel de P41 & Coctelariu­m.
Còctel de P41 & Coctelariu­m.
 ??  ?? El xef Marc Roca ha consolidat la seva proposta gastronòmi­ca. FOTOS: FLAMINIA PELAZZI
El xef Marc Roca ha consolidat la seva proposta gastronòmi­ca. FOTOS: FLAMINIA PELAZZI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain