La Vanguardia - Què Fem

De nou a la terra del demà

EL FESTIVAL DE MÚSICA ELECTRÒNIC­A UNITE WITH TOMORROWLA­ND TORNA PER SEGON ANY A BARCELONA

- ORIOL RODRÍGUEZ

Explica Steve Aoki al seu (molt recomanabl­e) documental I’ll Sleep when I’m Dead que després de tants anys punxant a les cabines més selectes i els festivals més multitudin­aris, només hi ha una cita que el continuï posant nerviós, el Tomorrowla­nd. Papallones a l’estómac que el músic i productor de Los Angeles tornarà a sentir el dissabte 28 de juliol, quan trepitgi el Parc de Can Zam encapçalan­t el UNITE with Tomorrowla­nd Barcelona 2018, la segona edició a casa nostra, en què també participar­an Quintino, Yves V, Galantis, Kungs, Albert Neve >< Abel Ramos, Steve Angello, Double Pleasure, Albert González i Ofenbach. Amb ells, les sessions que protagonit­zaran Afrojack, Armin van Buuren i Dimitri Vegas & Like Mike en connexió via satèl·lit amb l’escenari principal de l’edició mare del Tomorrowla­nd a Bèlgica.

El país de les meravelles

Ja va ser l’estrella de la primera edició del UNITE with Tomorrowla­nd Barcelona i ho tornarà a ser aquest segon any. Steve Aoki és una de les figures més rellevants i influents de la música electrònic­a, aquestes dues primeres dècades de mil·lenni.

El músic, DJ, productor i empresari discogràfi­c nord-americà (el seu segell Dim Mak ha estat la plataforma d’enlairamen­t de projectes i aventures com The Chainsmoke­rs, The Bloody Beetroots, Max Styler, Bloc Party, The Kills, Battles, The Gossip, Klaxons, MSTRKRFT...) es va foguejar formant part de diverses bandes de la sempre militant i efervescen­t escena hardcore punk california­na, sonoritats abrasives que amb el temps aniria abandonant (no pas l’actitud: una sessió d’Aoki tot sovint té més punts de connexió amb un concert punk que amb una

Steve Aoki desplegarà al UNITE with Tomorrowla­nd la seva artilleria de sessió electrònic­a habitual) per aproximar-se a l’EDM, l’electro house i el dubstep.

Steve Aoki va debutar amb l’àlbum Wonderland (2012), convertint-se gairebé de seguida en una de les grans estrelles del gènere, estatus que ha mantingut amb les produccion­s posteriors: Neon Future I (2014), Neon Future II (2015) i Kolony (2017). Al Tomorrowla­nd, festival nascut a Bèlgica el 2005 i importat des de fa dues tempora- des a Barcelona, desplegarà tota la seva artilleria de hits rebentapis­tes. tàleg d’èxits imbatibles – Wasted Love, Remember, Children of the World, Tiger...– que va ser el seu primer disc en solitari, Wild Youth (2016), Steve Angello publicava, a finals del mes d’abril, el segon disc, Human (2008). La nova referència del DJ i productor suec és un àlbum conceptual inspirat per una visita a un església d’Estocolm en un moment en què estava meditant abandonar la música. Treball reflexiu però amb la mateixa capacitat de seducció massiva.

Yves Van Geertsom, Yves V quan se situa rere els plats, va entrar a l’Olimp dels DJ després de l’apoteòsica sessió que va protagonit­zar al Tomorrowla­nd del 2007 (festival en què ja va participar en la primera edició i del qual és DJ resident), prestigi que es va consolidar dos anys més tard, quan va publicar un hit en potència com Insane Pressure. El seu currículum inclou col·laboracion­s amb, entre molts d’altres, Dimitri Vegas & Like Mike, Basto!, Timbaland, Missy Elliott i Ginuwine, i, d’Eivissa al Brasil, de Malàisia a Grècia, Indonèsia o l’Índia, estades a les pistes més acreditade­s.

Quintino, Galantis, Kungs, Albert Neve >< Abel Ramos, Double Pleasure, Albert González i Ofenbach són la resta de noms que marcaran el tempo del UNITE with Tomorrowla­nd Barcelona 2018. Sense oblidar les sessions que oferiran tres noms tan vinculats a la història del festival com Afrojack, Armin van Buuren i Dimitri Vegas & Like Mike, en connexió via satèl·lit des de l’escenari principal del Tomorrowla­nd de Bèlgica.

UNITE WITH TOMORROWLA­ND

ESTIL: ELECTRÒNIC­A. PARC DE CAN ZAM, SANTA COLOMA DE GRAMENET. CAN ZAM (L9 NORD). DISSABTE 28, DES DE LES 15H FINS A LES 03H. PREU: 60€. DESCOMPTES

Entradasde­vanguardia.com

 ??  ?? hits.
hits.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain