La Vanguardia - Què Fem

STILL BLUE

-

segona part d’aquella mostra primerenca. L’equip artístic de la fundació ha recuperat aquelles peces emblemàtiq­ues i n’hi ha afegit de noves, de dos artistes francesos: Daniel Buren i Yves Klein, l’ambaixador per antonomàsi­a del blau. “Ens agrada referencia­r Klein quan diu que “el blau és l’invisible fent-se visible. D’aquesta manera, la fundació fa un tribut al blau com a símbol de l’invisible, metàfora de tot el que l’art expressa més enllà del mer objecte”, ens explica Gerardo Peral, director executiu de Blueprojec­t Foundation.

Fer-se un lloc a Barcelona

Després de cinc anys en mar- xa, també fan balanç de la seva aportació al panorama artístic de Barcelona: “Ens hem situat com un espai amb una programaci­ó diferencia­da, presentant artistes internacio­nals que no havien mostrat la seva obra a la ciutat, i procurant donar suport a artistes en una fase mid-career i emergents, una proposta que actualment escasseja a Barcelona”, diu Peral.

També han assolit els reptes que es plantejave­n quan van començar: “Volíem oferir als artistes una relació més oberta i natural amb la institució i amb altres artistes de diferents trajectòri­es, com també ser un espai que donés suport a la nova creació, i aquests objectius els hem complert projecte a projecte”, conclou Peral. BLUEPROJEC­T FOUNDATION. PRINCESA, 57. BARCELONA. FINS AL 4/11. DE DT. A DG., DE 10 A 20H. PREU: GRATUÏT. • Blueprojec­tfoundatio­n.org

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain