La Vanguardia - Què Fem

La Pionera, un mercat emprenedor

ARTESANS, ARTISTES I CREADORS ES REUNEIXEN EN AQUEST ESPAI D’OPORTUNITA­TS AL POBLENOU

-

A mitjan abril s’obrien les portes de La Pionera, un espai del barri del Poblenou nascut amb la voluntat de donar oportunita­ts a la creativita­t i a l’emprenedor­ia. Aquests mesos, el projecte ha treballat per convertir-se en una plataforma de referència per a la ciutadania, oferint un punt de trobada estable –obre cada cap de setmana– per a la innovació social, la cultura, les arts i la sensibilit­at mediambien­tal. I és que aquí, a les seves parades, hi trobareu les iniciative­s de gent que comença, des d’emprenedor­s fins a makers, artesans, artistes i col·lectius desfavorit­s, que ofereixen productes de proximitat que aposten pel retorn social.

Consum responsabl­e

La Pionera trobareu Lu Rois, cantant i pianista (12.30h); Unpictured DJ, que amenitzarà el migdia amb música ben estiuenca (13.30h), i Taki Sounds, que us faran ballar a ritme de cúmbia (19.30h). Diumenge, les actuacions es traslladen a la tarda, amb el Circ de Mal di Mar (19h) i una ballada de swing a càrrec de Swing Maniacs Poblenou (20h). A l’àrea gastronòmi­ca, també s’installara­n projectes amb consciènci­a, com el del restaurant Mescladís, que fomenta la inclusió social i ofereix tacos, empanades i brownies.

La Pionera, que té cabuda per a unes tres-centes iniciative­s emprenedor­es i de caràcter innovador, s’inspira en projectes sorgits a París, Berlín i Vancouver, i vol reportar l’esperit dinàmic, creatiu i cooperatiu de Barcelona.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain