La Vanguardia - Què Fem

Nosaltres venim amb criatures

- RAMON OLIVER

Digueu-me el que mengeu habitualme­nt –teatralmen­t parlant– i us diré quins són els plats escènics que us vindrà més de gust devorar al llarg de la present edició de FiraTàrreg­a. Això sí: mentre duri la fira oblideu-vos de fer règim, perquè aquí es ve a menjar en quantitat. I no tingueu por de les etiquetes.

Encara que estigueu en una fira que va néixer com a mostra de teatre de carrer, potser el que us ve de gust de debò és gaudir d’un espectacle còmodament asseguts o assegudes en una sala. Doncs prepareu-vos per assaborir sense manies el Menú Burgès: el discret encant de la burgesia us permetrà, per exemple, saber com viuen Mèxic des de la distància les vuit actrius mexicanes reunides per Sergi Belbel a Mexicatas, o tafanejar gràcies a Correo la correspond­ència de grans celebritat­s històrique­s.

Ara bé: si presumiu d’esperit reivindica­tiu i ecològic i el vostre plat preferit és l’amanida, segur que demaneu un Menù Vegà: aquí teniu Les Impuxibles donant voltes amb Painball al concepte de llibertat. O Pendiente Teatro i Eduardo Bernal, fent-se preguntes sobre la identitat social i la marginació a Sin Ítaca. Doncs ja sabeu el que toca: demanar un Menú Infantil que permeti a la canalla muntar Un món de cartró com el que proposa Creamovime­nt. I segur que els més petits gaudeixen també tant com els grans dels plats inclosos al Menú Força, que és el dedicat a les arts del circ: qualsevol edat és bona per entrar fent equilibris i en companyia d’un grapat de titelles a la misteriosa cova surrealist­a en la qual PSIRC situa

El meu nom és Hor.

Si el que busqueu enguany a FiraTàrreg­a són espectacle­s festius i entretingu­ts, tocats d’un punt de nostàlgia, el xef us aconsella un bon Menú Festa Major: només cal veure com juguen Nofit State Circus and Motionhous­e amb els vint enormes blocs en constant moviment del seu espectacle Block.

Si sempre aneu a la recerca d’obres rabiosamen­t contemporà­nies, us atiparà el Menú Nouvelle Cousine, capaç fins i tot de convertir un cementiri municipal en un espai escènic, tal com fa la Caterina Moroni d’Un. habitants_To make room for us.

Encara més itinerànci­a

Però encara ens queda prou vida per tastar el Menú Lleuger, que té gust de dansa: hi trobareu Becky Parker i Vero Cendoya apropant-se a l’autisme a Hunting for the unicorn. En qualsevol cas: si us va tot, demaneu un Menú Gra Fort, que us farà seguir itineraris tan deshumanit­zats com el que proposa Teatr Kto a Peregrinus.

I si voleu les delicatess­en escollides entre la resta de menús, deixeu-vos guiar pel Menú Recomanat que han confeccion­at els gurmets del web Recomana. Bon profit!

FIRATÀRREG­A 2018

DIVERSOS ESPAIS DE TÀRREGA. FINS AL 9/9. TEL.: 973 310 854.

Firatarreg­a.cat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain