La Vanguardia - Què Fem

Talent nacional i internacio­nal en la nova edició del festival Altaveu

ANNA FERRER, MORGANE JI O VIEUX FARKA TOURÉ SÓN ALGUNS DELS ARTISTES CONVIDATS

-

Reivindica­r la veu com a expressió artística i transmisso­ra de missatges. Aquest és l’objectiu de la nova edició del festival Altaveu, que tindrà lloc entre el 7 i el 9 de setembre a Sant Boi de Llobregat. L’edició d’enguany, el 30è aniversari del certamen, oferirà actuacions d’artistes nacionals i internacio­nals, entre els que destaca la francesa originària de l’illa de la Reunió Morgane Ji, el malià Vieux Farka Touré o la menorquina Anna Ferrer.

El tret de sortida de l’Altaveu, però, el donarà l’espectacle col·lectiu Alça la Veu que es podrà veure a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Boi el 7 de setembre i que comptarà amb l’artista local Dolo Beltrán com a mestra de cerimònies. Es tracta d’un actuació multidisci­plinària en què participar­an reconeguts artistes catalans com ara Maria Arnal i Marcel Bagés, Quimi Portet, Enric Montefusco, Núria Graham o Roger Mas, acompanyat­s de músics locals.

Música d’aquí i d’allà

L’escena internacio­nal ocuparà un espai important en el cartell del festival. Una de les propostes més interessan­ts serà la de The Zephyr Bones, grup d’arrels xilenes a camí entre el dream pop i el rock psicodèlic, que reivindica els sons tant del seu Xile natal com de la seva actual residència a Barcelona. Procedents de Brooklyn també trepitjara­n escenari les Boytoy, que portaran al festival la seva barreja d’harmonies naturals i Groove dels anys 60.

L’escena catalana també comptarà amb artistes de trajectòri­a consolidad­a com el Petit de ca l’Eril, el projecte liderat pel guissonenc Joan Pons, que presentarà nou disc. També ho farà Ferran Palau, integrant d’Anímic, que oferirà al públic la barre- ja entre ritmes hip hop i soul que integra Blanc, el seu tercer LP en solitari o la cantant menorquina Anna Ferrer, la ‘descoberta’ del festival.

La veu com a símbol

La voluntat d’aquesta edició és la de reivindica­r la veu com a vehicle d’expressió artística però també com a conductora de missatges. “En un moment en què la llibertat d’expressió està amenaça- da necessitem recordar que la música i la cançó sempre han dit coses, han molestat i ens han fet més lliures a tots”, afirma el director artístic del Festival, Jordi Turtós.

El certament, doncs, demostra la intenció d’anar més enllà de l’univers musical. Durant l’Altaveu es projectara­n diversos llargmetra­tges del festival de documental musical In-Edit. A més, també hi haurà una fira dis- cogràfica de col·leccionist­a, exposicion­s i activitats per al públic familiar.

A més, sota el paraigües d’Altaveu+ es podran trobar altres propostes a la ciutat de Sant Boi durant els dies del certamen. Entre aquestes, la conferènci­a sobre el món dels festival públics i la seva importànci­a en l’actual circuit cultural, que tindrà lloc el 6 de setembre a la sala de conferènci­es de Can Massallera.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain