La Vanguardia - Què Fem

Art d’una altra generació

ART NOU S’OBRE AL TALENT EMERGENT AMB UNA TRENTENA DE GALERIES I ESPAIS DE CREACIÓ

- LAIA ANTÚNEZ

La vida artística de Barcelona torna a engegar motors després de les vacances. I ho fa amb un esdevenime­nt que, a partir de dimarts, es fixarà en les noves generacion­s d’artistes: Art Nou. Organitzat des de fa set anys per l’associació de galeries Art Barcelona, té com a objectiu impulsar l’escena de l’art emergent –representa­da majoritàri­ament per artistes nascuts entre els anys vuitanta i noranta–, sovint allunyada dels grans centres expositius. Recorrem els barris de Barcelona per repassar algunes de les exposicion­s que trobareu en la trentena de galeries i centres de creació que enguany participen, amb exposicion­s i activitats paral·leles, a Art Nou. De Gràcia a l’Eixample

Al carrer Verdi, la galeria H2O us apropa als personatge­s expression­istes, i que recorden les figures d’Egon Shiele, de la barcelonin­a Bruna Ruiz Planella. Léo Dorfner us espera a la galeria Victor Lope i Abel Jaramillo a Estrany-de la Mota, mentre que a la veïna Pigment Gallery hi veureu les reflexions pictòrique­s sobre la identitat de Javier Vázquez. No gaire lluny, la galeria Contrast presenta els retrats d’Antonio Rincón, i ja a la Gran Via hi trobareu la sempre encertada galeria RocioSanta­Cruz, amb les peces gairebé arqueològi­ques de Julia Llerena. El nucli creatiu de Trafalgar Des d’aquí no haureu de caminar gaire per arribar al carrer Trafalgar. Allà, Estudio Nómada, una escola i espai de residència d’artistes, us sorprendrà amb una col·lectiva dels seus estudiants. A Bombon Projects, els responsabl­es aposten per les reflexions sobre el llenguatge de l’artista de Vic Anna Dot, mentre que al Lab 36 de la galeria Senda, una de les primeres a instal·lar-se en aquest carrer, exploren la capacitat transforma­dora del vidre bufat de la mà de Pablo Vindel. No us oblideu de passar per La Place abans de dirigir-vos a la Blueprojec­t Foundation, al carrer Princesa, que celebra el seu cinquè aniversari, i presenta l’obra d’Elena Lavellés. El Poblenou, el Raval i Montjuïc El Poblenou, definit des de ja fa temps com a nou barri creatiu de Barcelona, compta amb l’Espronceda Center for Art & Culture, que exposa l’obra d’una de les seves artistes residents, Dalia Baassiri, sobre la destrucció provocada per l’home i la naturalesa. A La Escocesa, la mostra és collectiva, mentre que al Joan Prats Warehouse, el magatzem de la històrica galeria de Balmes, hi contemplar­eu, amb cita prèvia, les obres d’Aïda Andrés i Pablo del Pozo.

Al Raval podreu visitar

El Cuarto del Recreo, etHall, l’Espai 2 d’Àngels Barcelona, i Hans & Fritz: Lab. I no us oblideu de la clàssica Sala Parés, que acull una nova edició del certamen Art<35, també dedicat a l’art jove.

Ja a Montjuïc, la galeria Carles Taché presenta una col·lectiva d’alguns dels seus artistes i la galeria Cordova aposta pel talent performàti­c i les potents accions de la irlandesa Sgàire Wood.

Art Nou arriba també a l’Hospitalet de Llobregat: la galeria Nogueras Blanchard presenta el treball d’Alberto Gil Cásedas, mentre que Ana Mas Projects inaugura el curs amb l’obra del jove però reconegudí­ssim Francesc Ruiz Abad. L’espai Halfhouse de Vallvidrer­a i el Centre d’Art Maristany de Sant Cugat també us esperen. Teniu molt art per descobrir.

ART NOU 2018

DIVERSOS ESPAIS DE BARCELONA, L’HOSPITALET DE LLOBREGAT I SANT CUGAT DEL VALLÈS. DEL 4 AL 23/9. PREU: GRATUÏT. • Artnou.net

 ??  ?? La galeria Ana Mas Projects, a l’Hospitalet, acull l’obra de Francesc Ruiz Abad.
La galeria Ana Mas Projects, a l’Hospitalet, acull l’obra de Francesc Ruiz Abad.
 ??  ?? L’artista Anna Dot reflexiona sobre el llenguatge a Bombon Project.
L’artista Anna Dot reflexiona sobre el llenguatge a Bombon Project.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain