La Vanguardia - Què Fem

+ estrenes

-

SHIRLEY VALENTINE

No és estrany que Willy Russell debutés profession­alment als escenaris l’any 1974 amb el musical John, Paul, George, Ringo… and Bert: Russell no solament és tan nascut a Liverpool com els mateixos Beatles, sinó que els seus orígens socials se situen tan a prop de la classe mitjana obrera tirant a baixa com els de la majoria d’integrants del mític quartet. I des de llavors aquest autor escènic, guionista, lletrista i compositor mai no ha deixat d’utilitzar Liverpool com a escenari de les seves obres, i mai no ha deixat tampoc d’atorgar a les classes més humils el més gran protagonis­me: només cal recordar el seu molt cèlebre i dramàtic musical Germans de sang. Doncs també la Shirley és nascuda i viu a Liverpool. I també aquesta mestressa de casa de mitjana edat que se serveix del monòleg i de l’humor per fer-nos un resum de les seves frustracio­ns vitals (potser no gaire tràgiques però sí ben doloroses) pertany a una classe social tirant a modesta. Però la Shirley està a punt de descobrir que el món no s’acaba a Liverpool i que la vida comença a Grècia, gràcies a una obra que al seu moment va proporcion­ar a Amparo Moreno un notable èxit personal: ara és la sempre excel·lent Mercè Arànega qui n’agafa el relleu. DE WILLY RUSSELL. DIR.: MIQUEL GÒRRIZ. INT.: MERCÈ ARÀNEGA. LLOC: TEATRE GOYA. JOAQUÍN COSTA, 68. METRO: UNIVERSITA­T (L1, L2). TEL.: 933 435 323. DATA: DEL 13/9 AL 4/11. HORARI: DE DT. A DV., 20.30H; DS., 18 I 20.30H; DG., 18.30H. PREU: 20,40- 28€. Teatregoya.cat

EL TRÀMIT •

Recordeu l’E.T. de Spielberg, cridant allò de “casa meva, casa meva”…? Doncs els extraterre­stres han de saber que al Teatre Borràs es poden sentir com si fossin a casa seva. Ara mateix la sala n’acull un. Tot i que –això sí– cal corroborar que sigui autèntic: com és sabut, corre pel món molt d’impostor capaç de fer-se passar per qualsevol cosa. I per dictaminar l’autenticit­at del suposat alienígena calen experts amb un alt bagatge científic als quals no pots donar gat per llebre (ni humà per àlien)… Però, com ens demostra aquesta comèdia delirant plena de noms ben populars, ni la possibilit­at d’haver descobert una altra forma de vida intel·ligent impedeix que la intel·ligència humana es posi al servei de la corrupció lucrativa. Passa el mateix a tots els planetes?

DE FERNANDO TRÍAS DE BES. DIR.: MARTÍ TORRAS. INT.: DAVID BAGÉS, ÀLEX CASANOVAS, MÒNICA GLAENZEL. LLOC: TEATRE BORRÀS. PLAÇA URQUINAONA, 9. METRO: URQUINAONA (L1, L4). TEL.: 932 159 570. DATA: A PARTIR DEL 12/9. HORARI: DE DC. A DV., 20.30H; DS., 18 I 20.30H; DG., 19.30H. PREU: DE 20 A 29€.

25% DE DTE. Entradasde­vanguardia.com

 ?? FOTO: DAVID RUANO ?? La Shirley de Mercè Arànega s’allibera d’una vegada.
FOTO: DAVID RUANO La Shirley de Mercè Arànega s’allibera d’una vegada.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain