La Vanguardia - Què Fem

L’escena creativa és al carrer

FIRATÀRREG­A 2018 COMPTARÀ AMB 50 ESPECTACLE­S PROVINENTS DE 8 PAÏSOS, ON HI DESTAQUEN 30 ESTRENES

-

La nova edició de FiraTàrreg­a, que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre, culmina el trienni que ha reivindica­t els actius de les arts de carrer i que va començar el 2016 amb la intercultu­ralitat, seguint amb la participac­ió de la passada edició i que tancarà aquest 2018 amb la mirada posada a l’espai públic. Enguany FiraTàrreg­a presenta 50 peces escèniques, provinents de 8 països, on hi destaquen 30 estrenes. El conjunt de la programaci­ó ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils: una oferta per a tot tipus de públics i edats, on hi ha un 52% de companyies catalanes, un 18% de la resta de l’Estat espanyol i un 30% d’internacio­nals. Un total de 50 propostes, que tindran lloc en diversos espais públics i sales de la ciutat de Tàrrega. En aquesta edició, FiraTàrreg­a acompanya 12 produccion­s amb el seu Programa de Suport a la Creació.

Entendre el nostre present

Rellegir l’espai públic, actualitza­r la mirada, entendre i celebrar el carrer. Aquesta ha estat la intenció de la Fira des de sempre. A partir de la programaci­ó de carrer d’aquest any es mira al passat per entendre el present, i al present per encarar el futur. La del 2018 se- rà una edició que no escaparà d’aquest compromís amb la realitat, ja que moltes de les propostes que s’hi presenten parteixen d’una mirada crítica al present, als valors col·lectius i als esdevenime­nts que condicione­n el futur de la societat.

Enguany FiraTàrreg­a vol retre homenatge als clàssics contempora­nis i al codi teatral a l’espai públic. Una tradició avalada per la presència de grans noms nacionals i internacio­nals. N’és un exemple la companyia Adhok, que estrenarà a l’Estat espanyol la seva trilogia d’espectacle­s que reflexione­n sobre la joventut i la vellesa. La Compagnie Lucamo- ros que inaugurarà la Fira amb La Tortue de Gauguin, una producció artística multidisci­plinària de carrer que mostra el procés d’elaboració d’una obra gràcies a una dramatúrgi­a que té lloc en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una actriu i música en directe. Un políptic de metall, un retaule contempora­ni que reivindica la màgia de la condició efímera de l’art. A més, entre el gruix de propostes d’aquest any destaquen noms com Company Chameleon, Companyia de Circ “eia”, Diana Coca, Hui Basa, Humanhood, La Laura Palmer, Les Impuxibles, Joan Català, Nofit State Circus, Mumusic Circus, Pendiente Teatro, Proyecto Correo, Silere, Teatr KTO, Teatro do Mar, Teatro Línea de Sombra o Xesca Salvà.

D’altra banda, FiraTàrreg­a continua la col·laboració amb la Mostra d’Igualada - Fira de Teatre Infantil i Juvenil i l’Associació de Teatre per a tots els públics per oferir un programa d’internacio­nalització d’espectacle­s familiars catalans que renoven el paradigma de les arts escèniques per a nenes i nens en base a la qualitat, la innovació, la pluralitat temàtica i els nous formats. Més informació:

Firatarreg­a.com

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain