La Vanguardia - Què Fem

Cada dia pot ser diumenge

L’EX-EL BULLI EUGENI DE DIEGO ENS SORPRÈN AMB UN LOCAL DE POLLASTRE ROSTIT GURMET AL CARRER SANTALÓ

- MARIONA TOZAR

Un bon pollastre a l’ast sempre ens fa pensar en coses bones: temps lliure, descans i molt de sabor. Què passaria si poguéssim gaudir qualsevol dia de la setmana d’aquest plaer carni tan relacionat amb els diumenges, de la mà d’un xef d’alta cuina? Doncs això és el que proposen al Restaurant A Pluma, un petit local del carrer Santaló on el pollastre és el rei.

Receptes de l’àvia

La idea la va tenir el xef Eugeni de Diego fa uns anys. Quan sortia d’El Bulli, anava a menjar pollastre a Santa Margarida amb la seva dona, i pensava sovint que a Barcelona faltaven polleries gurmet. Dit i fet. De Diego va passar de l’alta gastronomi­a a especialit­zar-se en pollastre rostit, amb una proposta despreocup­ada i d’arrels que podeu trobar en un petit local de 40 metres quadrats. Una de les intencions de l’A Pluma, a més, és apostar per les receptes de l’àvia i fer-nos sentir com a casa.

Molt més que pollastre a l’ast

L’amor pel pollastre no es queda només en les suculentes peces a l’ast –marinades amb llimona, farigola, romaní i all i cuites durant dues hores en el seu propi suc al forn Josper–. Al restaurant, on també agafen encàrrecs per emportar-se i permeten fer reserves, hi trobareu deliciosos canelons de pollastre, elabo- rats amb pasta fresca, poma golden rostida i foie a la brasa, croquetes de l’àvia, cruixents per fora i cremoses per dins, i tires de pollastre arrebossad­es a l’estil americà, amb salsa de kimchi i llima.

I no us quedeu sense tastar les guarnicion­s per acompanyar l’àpat: escalivada d’albergínie­s i pebrots, patates rostides i banyades amb el suc del pollastre, albergínie­s miso i amanida de tomàquet. Així, cada dia pot ser diumenge.

A PLUMA

SANTALÓ, 39. BCN. TEL.: 934 998 864. HORARI: DE DIMARTS A DISSABTE, DE 13 A 16H I DE 19.30 A 23H; DIUMENGE, DE 12 A 16H. ES POT RESERVAR. PREU MITJÀ: 15€. • Apluma.com

 ?? FOTO: CARLA ÁLVARO ?? A l’A Pluma us hi sentireu com a casa.
FOTO: CARLA ÁLVARO A l’A Pluma us hi sentireu com a casa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain