La Vanguardia - Què Fem

Las Dunas, passat i futur del càmping a la Costa Brava

EL CÈLEBRE CÀMPING DE SANT PERE DE PESCADOR COMPLEIX MIG SEGLE

- ADRIÀ PUÉRTOLAS

És difícil explicar la història del turisme a la Costa Brava sense la figura del càmping. I també és difícil explicar la relació entre ambdós sense el cèlebre Càmping Las Dunas de Sant Pere de Pescador. Premiat a escala nacional i internacio­nal després de cinc dècades d’història, el càmping continua oferint als visitants una destacada combinació entre l’entorn i una oferta privilegia­da de serveis, instal·lacions i activitats.

Els anys seixanta són un període de descobrime­nt del turisme de la Costa Bra- va i també el moment inicial d’alguns establimen­ts precursors, que van ser pioners davant el potencial turístic de la zona. Un cas destacat és el de la Família Suñé, que l’any 1968 va comprar unes hectàrees de terreny a Sant Pere de Pescador per posar en marxa un càmping. Només cinc anys després, Las Dunas, batejat així per l’abundància de dunes en aquell tram de platja, ja era premiat per la prestigios­a Deutscher Camping Club.

Quan es compleixen cinc dècades de la seva creació, el càmping manté alguns elements de la seva essència i ofereix als visitants unes instal·lacions magnífique­s, renovades i diverses. Destaca la seva estructura d’oci: la discoteca Fata acull joves de tota la Costa Brava en les seves sessions; el minigolf, renovat el 2013, presenta un circuit que l’apropa a un camp de golf profession­al; sense oblidar-nos dels diversos restaurant­s i l’oferta gastronòmi­ca i, esclar, dels tobogans de l’Aquapark, la cirereta del pastís. Adaptar-se als nous temps

La motivació inicial per part dels campistes de relaxar-se en contacte amb la naturalesa s’ha anat complement­ant amb una demanda creixent d’activitats lúdiques, serveis i comoditats. Per això, el càmping també ha adaptat la seva oferta d’allotjamen­t. Des de començamen­t del 2000, les instal·lacions de Las Dunas s’han anat ampliant per donar cabuda a bungalous i mobil homes. Actualment, n’hi ha més de 150, amb capacitat per a 6 persones i equipats amb aire condiciona­t i wifi.

L’arribada del nou segle, per altra banda, també ha portat a les seves instal·lacions les energies renovables i l’efici-

 ?? FOTO: SERGI F. MOURE ?? Les modernes instal·lacions estan envoltades de natura.
FOTO: SERGI F. MOURE Les modernes instal·lacions estan envoltades de natura.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain