La Vanguardia - Què Fem

Delicadesa tarragonin­a

PATATONS, TRUITES I MOLT MÉS A L’ATRACTIU RESTAURANT BELMONTE DE CIUTAT VELLA

- RICARD SAMPERE FOTOS: FLAMINIA PELAZZI

Belmonte és un petit restaurant situat al carrer de la Mercè, molt a prop de l’edifici de Correus, i que, tot i que té anys de trajectòri­a, encara és desconegut per a molta gent. Va obrir l’estiu del 2004, amb la Carmina a càrrec de la cuina i la Mercè a la sala, servint i tenint cura de tots els detalls que fan que els clients s’hi sentin a gust.

Tot just entrar al local, trobem, a la dreta, una barra amb molt de color damunt la qual destaquen uns sifons convertits en llums. I, tot seguit, la zona que fa les funcions de restaurant, dividida en dos nivells, planta baixa i altell, amb taules separades. Per a l’ambientaci­ó, i si les taules estiguessi­n més juntes i fossin més petites, ens podríem imaginar que estem en un d’aquells bistrots que somiem descobrir quan visitem París. Cura de la procedènci­a

La cuina que practiquen es pot qualificar de mediterràn­ia, però amb molta influència tarragonin­a, en ser d’aquesta terra la persona que es troba al capdavant dels fogons. La proposta està basada en el producte, del qual tenen molta cura de la procedènci­a, sempre amb productors ben escollits. Ho complement­en amb hortalisse­s, tomàquets i altres fruits de la terra procedents del seu hort familiar del Vendrell, seguint escrupolos­ament la temporada. També tenen molta cura amb els olis, obtinguts a partir d’oliva arbequina de Siurana i de la varietat argudell, típica de l’Empordà.

El seu públic bascula entre l’autòcton habitual i algunes taules d’estrangers discrets, que, per l’estil, dedueixes que vénen recomanats per alguna guia especialit­zada. ‘Patatons’ i truites Ofereixen molts plats que vénen de gust i és obligatori tastar els emblemàtic­s patatons a la sal amb romesco, que ofereixen en la variant picant, amb bitxo fresc.

Vam tastar els patatons i podem donar fe que la temptació de demanar-ne una segona ració és important. El mateix passa amb les truites –una altra de les especialit­ats–, de les quals se’n troba una gran varietat a la llibreta que fa les funcions de carta. Les fan al moment i amb molta cura. Vam tastar la de carxofa i la de calçots, hortalisse­s que, el dia que hi vam anar, estaven en plena temporada. Totes dues van ser excellents i el lloc podria constar en una bona posició en el rànquing de locals amb les millors truites de Barcelona.

També vam demanar, i la recomanem sense dubtar-ho, l’arengada marinada amb vi agredolç Fòrum i tomàquets secs, i el saltat de gambeta amb cigrons i gírgoles. D’altres visites, recomanem el carpaccio de pop i les amanides de tomàquet, a més del trinxat i el xató, que aquí llueix l’origen del Vendrell. Vins i postres L’assortimen­t de vins del restaurant és prou interessan­t, amb oferta de proximitat. En aquesta visita, vam optar per un Montsant, en concret l’Acústic, del celler del mateix nom, elaborat amb carinyena i garnatxa.

La secció de postres és breu i val la pena deixar-se orientar. A més del producte estrella – el flam de mató, que vam demanar juntament amb unes trufes–, podem trobar gelats bio, carquinyol­is, peres amb gingebre, etc.

BELMONTE

●●● ●●

MERCÈ, 29. METRO: JAUME I (L4). TEL.: 933 107 684. HORARIS: DE DIMARTS A DISSABTE, DE 20 A 22.30H; DIVENDRES I DISSABTES TAMBÉ OBREN AL MIGDIA, DE 13 A 15H. PREU MITJÀ SENSE VI: 28€. • Facebook: Belmonte

LA FESTA DEL CAVA

Els amants del cava i de la gastronomi­a aquest cap de setmana tenen una cita anual amb el Cavatast. Més de 42.300 degustacio­ns de cava i 22.000 degustacio­ns gastronòmi­ques us esperen a Sant Sadurní d’Anoia, acompanyad­es de tastos tècnics i tallers especialit­zats. També us podreu apuntar a visites al Centre d’Interpreta­ció del Cava-CIC Fassina i a cellers i caves de la vila. CAVATAST. RBLA. DE LA GENERALITA­T. SANT SADURNÍ D’ANOIA. FINS AL 7/10. HORARIS: 5/10, DE 19 A 23H; 6/10, D’11 A 23H; 7/10, D’11 A 21H. TAST DE CAVA 4 TIQUETS: 5€; TAST DE GASTRONOMI­A 4 TIQUETS: 6€. • Cavatast.cat

CONNECTAR AMB PRODUCTORS

Els productes de qualitat són els protagonis­tes de la setena edició de la Fira Orígens, un espai on els visitants poden aprendre, tastar i comprar directamen­t dels productors. A més, hi ha una aula de cuina, amb demostraci­ons en directe, una aula de tast, amb maridatges dels productes de la fira, i una aula per als nens i les nenes, amb tallers de cuina pensats per als petits. FIRA ORÍGENS. RECINTE FIRAL D’OLOT. MADRID, 2. DATA: 6 I 7/10. HORARI: DS., DE 10 A 21H; DG., DE 10 A 20H. ENTRADA: 5€. MENORS DE 16 ANYS, GRATUÏT. Firaorigen­s.cat

 ??  ?? La Carmina i la Mercè a la porta del restaurant.
La Carmina i la Mercè a la porta del restaurant.
 ??  ?? Al Belmonte tenen hortalisse­s del seu hort familiar del Vendrell.
Al Belmonte tenen hortalisse­s del seu hort familiar del Vendrell.
 ??  ?? La gran festa del cava a Sant Sadurní.
La gran festa del cava a Sant Sadurní.
 ??  ?? Olot aposta pels bons productes.
Olot aposta pels bons productes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain