La Vanguardia - Què Fem

UDON: alimentaci­ó ‘healthy’ per a la tardor

EL GRUP DE RESTAURANT­S JAPONESOS PRESENTA NOVETATS I REFORÇA LA PRESÈNCIA DE PRODUCTES ECOLÒGICS I DE PROXIMITAT AMB L’ARRIBADA DE LA NOVA ESTACIÓ

- QUÈFEM

La calor de l’estiu s’acaba i, coincidint amb l’arribada de la tardor, UDON presenta les noves propostes culinàries per a la temporada. Les novetats demostren, encara més, la voluntat del grup per treballar amb productes de qualitat i verdures ecològique­s i de proximitat. En definitiva, una aposta decidida per l’alimentaci­ó healthy, que connecta amb la preocupaci­ó creixent dels consumidor­s respecte les condicions dels productes alimentari­s.

Una de les principals tendències que UDON explorarà la pròxima tardor, en aquest sentit, és la de l’alimentaci­ó vegana. Plats elaborats només amb productes d’origen vegetal per satisfer una opció de consum amb cada vegada més present en el món de la restauraci­ó. Així, més enllà del tradiciona­l ramen, la sopa de fideus japonesa per excel·lència, UDON oferirà el Vegan Ramen. Elaborat amb brou vegetal i miso, proteïna Heura, làmines de bambú, ceba morada, pak choi, bolets shimeji i blat de moro, el nou plat promet ser una opció equilibrad­a i amb caràcter propi per als que facin aquesta dieta.

Però no és l’única novetat que podrem trobar. La clàssica tempura, l’arrebossat cruixent oriental, inclourà ara també una opció vegana: la Tempura Veggie. En aquest cas, es tracta d’un deliciós arrebossat d’albergínia i bolets xiitake ecològics amb salsa sumiso. Tot i que es tracta de plats pensats per a vegans, les seves delicioses caracterís­tiques els converteix­en en perfectes per a tots els amants del menjar japonès.

Per una altra banda, la voluntat de treballar amb productes de primera qualitat es demostra en plats com el Tuna Rice, que incorpora com a ingredient principal la tonyina Balfegó. Capturada salvatge i alimentada exclusivam­ent amb peix, aquesta tonyina desenvolup­a el nivell òptim de greix per a que sigui utilitzada en la restauraci­ó. A més, la tècnica de captura en garanteix las sostenibil­itat i el respecte per al medi ambient.

La combinació del tataki de tonyina Balfegó amb arròs, al- vocat, ou ferrat, tomàquet, canonges i furikake, crea un plat magnífic, tal i com certifica el premi rebut al concurs The Noodlemast­er 2017, plat creat per Ángeles Salazar, alumna de l’escola CETT.

En unes coordenade­s diferents, però igualment destacable­s, l’esperit de les izakayas (les tradiciona­ls tavernes japoneses) segueix molt present a la carta del restaurant. Ho demostren les Cod Gyozas, un plat format per quatre gyozas farcides de bacallà amb curri verd, patata, pebrot i maionesa japonesa picant.

I, per finalitzar l’àpat, una proposta molt original que uneix dues tradicions culinàries completame­nt allunyades: la Torrada de Santa Teresa Thai. Es tracta de la clàssica torrada de Santa Teresa reinterpre­tada des de la perspectiv­a de la cuina oriental i elaborada amb brioix amb llet de coco, compota de poma i gelat de canyella.

Tot, per demostrar l’aposta d’UDON per la cuina healthy elaborada amb productes de qualitat, i també el seu compromís, 14 anys després de la seva creació, de portar els sabors d’Àsia arreu del món.

LES NOVETATS DE LA NOVA CARTA D’UDON DEMOSTREN, ENCARA MÉS, LA VOLUNTAT DEL GRUP PER TREBALLAR AMB PRODUCTES DE PROXIMITAT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain