La Vanguardia - Què Fem

Esperit sostenible

-

Una bona manera de fer-ho és descobrint cases rurals que aposten pel turisme sostenible, visitant les vinyes de petits productors catalans o gaudint de la gastronomi­a als restaurant­s de proximitat de la zona. Tastos dirigits, passejos entre vinyes, visites a cellers i menús que mariden el vi amb la gastronomi­a de les diferents comarques són, entre d’altres, algunes de les activitats que troben en la tardor la millor estació de l’any per realitzar-se. A més, especialme­nt durant el mes d’octubre, per tot el territori se celebren fires vinculades amb els productes de la zo- na, com ara la Ruta del Vi DO Alella, que reuneix activitats en tots els municipis que integren la denominaci­ó.

El primer ferrocarri­l

La tardor també és un bon moment per descobrir el passat ferroviari català. Per ferho, podem apuntar-nos a la fira Mataró Tren, que se celebra al TecnoCampu­s els propers 28 i 29 d’octubre, coincidint amb la commemorac­ió del 170è aniversari de la inauguraci­ó del primer ferrocarri­l de la península ibèrica. Per celebrar-ho, s’han programat una cinquanten­a de propostes, entre elles conferènci­es i xerrades, tallers, projeccion­s cinematogr­àfiques, demostraci­ons tecnològiq­ues i exposicion­s, que se sumen a l’important desplegame­nt a la zona comercial d’exposició i mercat d’ocasions amb fabricants nacionals i internacio­nals.

A més, entre els principals atractius d’aquesta 14a edició, també destaca la Trobada internacio­nal de mòduls Júnior, que és una concentrac­ió de maquetes de tren a diferents escales. Una bona manera d’acostar-nos a un món fascinant que també és part de la nostra cultura.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain