La Vanguardia - Què Fem

Astronomia i diversió amb tota la família

MÉS DE 2.600 PERSONES PARTICIPAR­AN EN EL V FESTIVAL D’ASTRONOMIA DEL MONTSEC, DEL 12 AL 14 D’OCTUBRE

-

Del 12 al 14 d’octubre, el Centre d’Observació de l’Univers (COU), del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) acull una nova edició del V Festival d’Astronomia del Montsec. El Festival vol divulgar la ciència en la societat, mitjançant l’organitzac­ió d’activitats científiqu­es, culturals i d’oci, pensades per a tota la família, que aconseguei­xin despertar l’interès per l’astronomia i un millor coneixemen­t de la zona del Montsec, com a destinació d’astroturis­me.

Setze activitats diferents

El Festival d’Astronomia del Montsec és l’única activitat que es realitza a l’Estat espanyol amb aquestes caracterís­tiques, on s’integra el coneixemen­t del saber científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics.

S’han programat 16 activitats per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU, on destaca Mil cent i un estels, un espectacle nocturn de cançons i divulgació astronòmic­a des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans. Així, Mil cent i un estels recull endevinall­es, refranys i dites de l’imaginari popular i molta informació de com interpreta­ven el cel nocturn pagesos, pastors, mariners i gent d’arreu del territori.

El Festival continua amb les activitats de divulgació científica per a tota la família com visites al COU Viatgers Galàctics (diürna), el Cel de la Tardor (nocturna) o el taller d’experiment­s científics a càrrec del presentado­r del programa divulgatiu de ciència de TV3, Dinàmiks, Dani Jiménez; conjuntame­nt amb activitats culturals i musicals com el concert de Jordi Montañez, dintre del cicle Música sota les estrelles que tindrà lloc la nit del 13 d’octubre. En aquesta ocasió, el cantautor farà una preestrena del seu nou disc.

Com en les darreres edicions del Festival, el PAM ha creat i comerciali­tzat un paquet turístic específic per a l’assistènci­a al mateix, amb estades d’una o dues nits, a més d’allotjamen­t i manutenció, que també inclou altres activitats a la zona del Montsec. Aquest paquet és un dels més de deu paquets diferents on el Centre d’Observació de l’Univers és la principal atracció. del Parc Astronòmic Montsec (PAM). El preu mitjà per persona és de 120€. Més informació:

Parc Astronòmic Montsec. Centre d’Observació de l’Univers. Camí del Coll d’Ares, s/n. Àger (Lleida). Telèfons: 973 053 022 i 973 455 246. info@parcastron­omic.cat Parcastron­omic.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain