La Vanguardia - Què Fem

Paisatge i tradició vinícola sobre rodes

LA RUTA SLOWBIKE DE PENEDÈS 360º OFEREIX UNA FORMA PAUSADA DE DESCOBRIR EL MILLOR D’AQUESTA COMARCA

- QUÈFEM

Explorar el paisatge, els cellers i els camins entre vinyes del Penedès i fer-ho – sense cap pressa– dalt d’una bicicleta: aquesta és la proposta de la ruta Slowbike de Penedès 360º. Amb una dificultat baixa i accessible per a la gran majoria, es tracta d’un recorregut dissenyat per gaudir tant de la bicicleta com del millor de la natura, els cellers i la gastronomi­a de la comarca.

El tòpic en aquest cas és precís: el Penedès és una terra amb un caràcter marcadamen­t vinícola, conegut pels seus vins i caves. Aquesta circumstàn­cia li atorga un caràcter propi singular i crea, a la vegada, el seu paisatge. Els paratges de gran bellesa natural, un desnivell molt reduït i l’abundància de camins i carreteres que transcorre­n al costat de les vinyes, el converteix­en en un escenari ideal per descobrir aquesta naturalesa singular sobre dues rodes.

La ruta Slowbike té una durada de 4 dies durant els quals el visitant es podrà aturar en diversos atractius turístics, a més, la ruta passa per més de 40 cellers (tots ells amb una oferta enoturís- tica) i descansar en una àmplia varietat d’allotjamen­ts on poder relaxar-se després d’una jornada en la natura. Durant el camí, es podrà gaudir de construcci­ons de pedra seca, masies, castells, pobles amb encant i fins i tot un monestir, el de Sant Sebastià dels Gorgs.

Penedès 360º ofereix també la possibilit­at d’organitzar una ruta a la nostra mida, segons el temps, la dificultat o el paisatge que preferim.

Per als ciclistes experiment­ats i que gaudeixin de la muntanya, també hi ha la possibilit­at de descobrir la comarca sobre una BTT. Més exigent físicament i una mica més llarga, ens permetrà, transitar per indrets solitaris i amb una bellesa especial. I per als que prefereixe­n moure’s a peu, la ruta Trekking els permetrà fer el mateix caminant. Tota la informació i els tracks a:

Penedes360.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain