La Vanguardia - Què Fem

Sant Hilari Sacalm està de festa

L’AIGUA ÉS EL TEMA CENTRAL DE LA FIRA GUILLERIES 2018, QUE OFEREIX ACTIVITATS PER A TOTS ELS GUSTOS

- QUÈFEM

Els dies 13 i 14 d’octubre tindrà lloc a Sant Hilari Sacalm la 3a edició de la Fira Guilleries, que té l’objectiu de donar a conèixer les seves caracterís­tiques úniques. A la fira, que inclou tot allò que s’origina, defineix i s’ofereix a les Guilleries, hi participen Osor, Vilanova de Sau, Espinelves, Susqueda, Viladrau, Sant Sadurní d’Ososmort, Sant Julià de Vilatorta, la Cellera de Ter i el municipi impulsor, Sant Hilari Sacalm.

Els boscos de la comarca, producte d’una barreja de climes atlàntic i mediterran­i, sorprenen els visitants per la seva varietat i frondosita­t, inusuals en zones tan properes a nuclis urbans. Aquesta riquesa es deu en gran part al subsòl de les Guilleries, que es caracterit­za per la seva abundància d’aigües.

L’aigua és precisamen­t el tema central de la Fira Guilleries 2018. Sant Hilari Sacalm, a la segona meitat del segle XIX, es va convertir en un gran centre balneari, després que les aigües de la font Picant fossin declarades d’utilitat pública l’any 1880. Des de l’any 1918, en què ja es comerciali­tzaven les garrafes d’aigua de taula Font Vella des de Sant Hilari Sacalm fins a la ciutat de Barcelona, aquestes aigües han estat considerad­es de gran qualitat.

La història de les aigües de Sant Hilari Sacalm es podrà veure recreada a la representa­ció del Tast d’aigües durant els dies de la fira. Aquesta representa­ció dóna la possibilit­at als visitants de convertir-se per unes hores en aquells estiuejant­s del segle passat que omplien La Taverna de l’aigua per prendre les aigües medicinals del municipi.

A l’edició d’enguany de la Fira hi destaquen nombroses no- vetats. Hi trobareu des de productes locals, mostres i tasts de gastronomi­a local, xerrades i conferènci­es, exposicion­s d’artistes, demostraci­ons d’oficis, tot tipus d’artesania, música en directe, trenet turístic amb visites a l’espai Aqua, balls tradiciona­ls, activitats infantils, trobades, exposició de bolets... i un llarg etcètera. Més informació:

Firaguille­ries.cat

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain