La Vanguardia - Què Fem

Una veu fascinant

-

Brian Eno en va dir que és el més gran que ha passat a la música des de la irrupció de Patti Smith, als anys 70. Exagerada o no la comparació, el cert és que Anna Calvi, a qui molts també veuen com l’hereva de PJ Harvey, és una de les veus femenines més suggeridor­es i fascinants del moment. La cantant britànica serà l’encarregad­a d’inaugu- rar el Cruïlla Tardor 2018 en un concert, el d’aquest diumenge a la sala Razzmatazz 2, en què portarà a escena els temes del seu tercer i molt aclamat llarg, Hunter (2018). És un dels directors més admirats i elogiats de les últimes dècades, autor de clàssics moderns del setè art com El pare en viatge de negocis (1985), El somni d’Arizona (1993), Undergroun­d (1995) i Gat negre, gat blanc (1998). Emir Kusturica (DIJOUS 18, HIVERNACLE POBLE ESPANYOL) també és el líder de la No Smiking Orchestra, formació amb què ha construït una personalit­at única mesclant ritmes country, marxes turques, clàssics italians, efervescèn­cia punk, ritmes balcànics, sons d’Amèrica del Sud, tradició gitana…

Un dia més tard, el divendres 19, aquesta vegada a la sala Bikini, se sumarà al cartell de Cruïlla Tardor 2018 Myles Sanko, una de les veus més destacades d’aquesta nova edat d’or que està vivint la música soul. Precediran el cantant britànic The Excitement­s, formació capital del so Blackcelon­a.

Sonoritats de proximitat

El Cruïlla de Tardor també ha volgut tenir entre els seus protagonis­tes tres de les propostes prepondera­nts de l’escena musical estatal actualment. La M.O.D.A., en una vetllada que obriran els catalans Animal (DISSABTE 20, HIVERNACLE POBLE ESPANYOL), Viva Suecia, precedits de Neuman (DIUMENGE 21, HIVERNACLE POBLE ESPANYOL) i Mafalda, que compartira­n escenari amb Tremanda Jauría (DIMECRES 31, RAZZMATAZZ).

Són el grup que s’ha de veure. Els nord-americans MGMT es van presentar en societat amb Oracular Spectacula­r (2008), un exercici irresistib­le de pop psicodèlic que amagava singles totals com Time to Pretend i Kids. Aquest 2018, han escrit un nou manual de la perfecta melodia psicotròpi­ca amb Little Dark Age (2018), treball que descobrira­n en directe al públic barceloní el dijous 25, a l’Hivernacle del Poble Espanyol.

Figura imprescind­ible de l’indie rock de les últimes dues dècades, Cat Power serà l’encarregad­a de tancar el Cruïlla de Tardor, el dijous 1 de novembre, des de l’escenari de la sala Razzmatazz. La cantant nord-americana aprofitarà la vetllada per presentar a Barcelona Wanderer (2018), un disc que se simbolitza com un viatge emocionant pel seu recorregut vital.

CRUÏLLA DE TARDOR

ESTIL: DIVERSOS ESTILS. DIVERSES SALES DE BARCELONA. DEL 14/10 A L’1/11. PREU: EN FUNCIÓ DEL CONCERT. 10% DE DESCOMPTE.

Entradasde­vanguardia.com Amb un EP, To Your Inner Hippie & Cos You Fly As F ** k (2016), i un elapé, Otherland (2017), Slee s’ha convertit en una de les veus del moment del neo-soul. JAMBOREE. PL. REIAL, 17. METRO: LICEU (L3). HORA: 20 I 22H . PREU: 15 € ANTICIPADA, 17 € A TAQUILLA. • Proticketi­ng.com

XAVIER RUDD Folk, blues, rock

El cantautor australià ha sumat un nou capítol a la seva discografi­a amb la publicació de Storm Boy (2018), un disc que descodific­arà en directe aquest vespre a la sala del Poblenou. RAZZMATAZZ. ALMOGÀVERS, 122. METRO: MARINA (L1). HORA: 20H. PREU: 25 €.

• Cooncert.com

Dissabte, 13

NATALIA LABOURDETT­E I IRUNE LIBERAL Clàssica

La soprano Natalia Labourdett­e i la pianista Irune Liberal protagonit­zen la cita d’aquesta setmana de la nova edició del Lied Festival Victoria de los Ángeles. GALERIA CARLES TACHÉ. MÈXIC, 19. METRO: ESPANYA (L2, L3). HORA: 12.30H. PREU: 15 €. 15% DE DESCOMPTE.

Entradasde­vanguardia.com

Dilluns, 15

DONAVON FRANKENREI­TER Rock, folk, blues

El cantautor i surfista californià omplirà la sala 2 del Razzmatazz amb les seves melodies ‘bonrotllis­tes’. RAZZMATAZZ 2. ALMOGÀVERS, 122. METRO: MARINA (L1). HORA: 20H. PREU: 25 € ANTICIPADA, 28 € A TAQUILLA. • Cooncert.com

Dimecres, 17

DUBIOZA KOLEKTIV Hip-hop

El col·lectiu bosnià és una immensa coctelera en què, amb el hip-hop com a base, es mesclen, del reggae al rock, tota mena de sons i ritmes. APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. METRO: PARAL·LEL (L2, L3). HORA: 20.30H. PREU: 17€. • Stubhub.es

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain