La Vanguardia - Què Fem

Dins els boscos de La Molina

EL CIRCUIT D’INTERPRETA­CIÓ DE FAUNA SALVATGE PERMET CONÈIXER LES ESPÈCIES QUE VIUEN A L’ESTACIÓ

- PILAR MAURELL FOTO: LA MOLINA

Voleu conèixer tots els animals que viuen a l’estació de La Molina i descobrir-ne els secrets? La tardor és molt bona època per visitar aquestes muntanyes que es transforme­n quan arriba el fred i que passa dels colors verds de l’estiu als vermells i ocres d’aquests mesos.

El Circuit d’interpreta­ció de fauna salvatge de La Molina és un recorregut circular, ideal per a famílies, d’entre tres i quatre quilòmetre­s i que es pot fer a peu amb els petits de la casa. L’itinerari surt de l’aparcament del telecabina i hi fareu entre 10 i 12 parades. En cadascuna hi trobareu representa­t un dels animals salvatges que viuen a La Molina, amb la seva imatge il·lustrada, un panell on se’n descriu la biologia, un dibuix amb l’empremta, perquè els pugueu reconèixer durant la passejada, i un apartat amb curiositat­s de cada animal.

Coneixereu de més a prop com viuen i s’alimenten es- pècies com el cérvol, el mussol reial, l’esquirol, la guineu, la llebre, la marmota, el senglar i el teixó. A més, fent la ruta aprendreu algunes llegendes i mites populars de tots aquests animals. Els ocells que habiten el cel de La Molina també estan representa­ts en aquest recorregut, en un sol panell, com ara la carbonera, el picot negre, el voltor, l’àliga i el corb.

A les oficines centrals de l’estació us donaran un mapa amb explicacio­ns, l’itinerari, una fitxa on haureu d’estampar cada parada i un breu qüestionar­i.

Quan acabeu, recordeu de tornar a passar per les mateixes oficines, perquè us donaran un diploma que us acreditarà com a coneixedor­s experts dels animals d’aquestes muntanyes. Aprendre jugant

Una manera divertida i saludable de conèixer els animals que viuen als nostres boscos i muntanyes, i alhora jugar, fer esport i respirar aire pur. I si aneu a La Molina aquest cap de setmana, encara podreu gaudir del parc d’aventura pels arbres, un circuit per a nens i nenes a partir de 4 anys, amb tirolines, ponts tibetans i salts de Tarzan, entre d’altres.

 ??  ?? Els camins i els boscos de La Molina acullen una fauna molt especial.
Els camins i els boscos de La Molina acullen una fauna molt especial.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain