La Vanguardia - Què Fem

El gran robatori

-

Aquest remake de la minisèrie televisiva britànica

Les vídues (1983) està protagonit­zat per quatre dones que hereten un deute de l’activitat criminal dels seus marits morts. Una d’elles, la Veronica (una poderosa Viola Davis), decideix afrontar la situació portant a terme, amb les seves companyes, un robatori que els di- funts marits havien deixat gairebé preparat.

El guió, de Gillian Flynn –autora de la novel·la i el llibret de Perduda (2012) i del llibre que ha inspirat la sèrie de culte Heridas abiertas (2018)– i el mateix McQueen, trasllada l’acció de Londres a Chicago. També s’encarrega de potenciar diversos aspectes subtextual­s relatius a la raça i el gènere.

Reinventan­t el noir

El plantejame­nt pot recordar la fórmula dels atracament­s corals de la saga Ocean’s 8, però, per sort, la proposta de McQueen aconseguei­x esquivar els llocs comuns d’aquesta mena de films. Les preses llargues i la posada en escena estilitzad­a converteix­en la ciutat en un paisatge deshumanit­zat i vibrant, en aquest thriller amb un rerefons polític interessan­t, que evoca alguns títols dels bons temps d’un director com Michael Mann. Viudas és un brillant neonoir que no oculta la voluntat d’atreure el gran públic sense renunciar a la qualitat.

VIUDAS

●●● ●●

DIR.: STEVE MCQUEEN. GÈNERE: THRILLER. INT.: VIOLA DAVIS, MICHELLE RODRIGUEZ, ELIZABETH DEBICKI, CYNTHIA ERIVO, COLIN FARRELL, BRIAN TYREE HENRY, ROVERT DUVALL, LIAM NEESON. PAÍS: REGNE UNIT. ANY: 2018. DUR.: 128 MINUTS.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain