La Vanguardia - Què Fem

INSTITUT FRANCÈS

-

dreu trobar des de les econòmique­s edicions de butxaca de la col·lecció Folio fins a la famosa Bibliothèq­ue de la Pléiade de l’editorial Gallimard). La Montse ens explica que El petit príncep d’Antoine de Saint-Exupéry (llibre que enguany compleix 75 anys) i els còmics d’Astèrix són, encara avui, els més venuts, seguits de prop per autors contempora­nis, com Amélie Nothomb o Pierre Lemaitre. Jaimes és molt més que una llibreria; és –com ens diu la seva responsabl­e– “una autopista cultural entre França i Catalunya”.

ACTIVITATS CULTURALS

MOIÀ, 8. TEL.: 935 677 777. CONSULTEU ACTIVITATS AL WEB.

Institutfr­ancais.es/barcelona

Per a tots els amants de la cul- tura francòfona, l’Institut Francès és un autèntic referent indispensa­ble. Tant per aprendre a fons la llengua (i presentar-se als exàmens oficials) com per poder gaudir d’estades d’immersió al mateix país. També disposa d’un interessan­t fons de biblioteca, amb uns 20.000 títols, a més de diaris, CD i DVD. L’entitat també proposa una intensa agenda cultural que cal seguir amb atenció, i que inclou xerrades, conferènci­es, tallers de lectura, concerts de música, recitals de teatre i dansa, exposicion­s i projeccion­s de cinema. Aquest mes, hi podreu recuperar films francesos recents, com la comèdia Week-ends, d’Anne Villacèque, o l’interessan­t documental Ouvrir la voix, signat per la realitzado­ra afro-feminista Amandine Gay, que dóna veu a 24 dones negres provinents d’Àfrica i les Antilles. Els més petits podran gaudir de projeccion­s especials, com la Matinée de Noël, el dissabte 15 de desembre.

I si us agrada el bon cinema d’aquest país, no heu de deixar escapar la segona edició de l’Ohlalâ!, festival de cinema francòfon de Barcelona, que ja ha anunciat noves dates per a l’any vinent: del 13 al 19 de març del 2019. Més informació al web: Ohlalafilm­festival.com

Els còmics d’Àstèrix i ‘El petit príncep’ són els best-sellers im

batibles de la llibreria Jaimes.

 ?? FOTO: FLAMINIA PELAZZI ??
FOTO: FLAMINIA PELAZZI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain