La Vanguardia - Què Fem

El millor cinema italià als Verdi

LA 7a MOSTRA DE CINEMA ITALIÀ DE BARCELONA PORTA A LA CIUTAT UNA SELECCIÓ ACURADA DE PEL·LÍCULES I CURTS

- ADRIÀ PUÉRTOLAS

La setena Mostra de Cinema Italià de Barcelona ocuparà els Cinemes Verdi fins al 18 de desembre. Es tracta de la setena edició d’un festival que acosta, un any més, el més destacat de la producció cinematogr­àfica italiana contemporà­nia al públic bar- celoní. En total, una selecció de deu llargmetra­tges i sis curtmetrat­ges que es podran veure gratuïtame­nt als cinemes de Gràcia.

Avalats per premis

Diverses de les pel·lícules que es projectara­n vénen avalades per premis de festivals internacio­nals. És el cas de La terra dell’abbastanza (‘La terra de la suficiènci­a’), de Damiano i Fabio d’Innocenzo, que ha obtingut el premi del públic al Festival d’Annecy Cinema Italien aquest mateix 2018. Però també d’Il vizio della speranza (‘El vici de l’esperança’), d’Edoardo de Angelis, un intens drama sobre la pobresa i la marginació en una petita ciutat de les proximitat­s de Nàpols, que va rebre el mateix premi al Festival de Roma.

Per la seva banda, els curtmetrat­ges competiran pel Premi CSCI. Entre els selecciona­ts hi ha Cronache dal crepuscolo, de Luca Capponi, Epicentro, de Leandro Picare- lla, Fino alla fine, de Giovanni Dota, Gagarin, mi mancherai, de Domenico De Orsi, Frontiera, d’Alessandro Di Gregorio, i Quelle brutte cose, de Loris Giuseppe Nese.

Les projeccion­s, a més, comptaran amb la presència de diversos actors i directors dels films, que presentara­n les cintes i participar­an, posteriorm­ent, en un debat amb el públic.

 ??  ?? ‘La terra dell’abbastanza’ ens acosta a dos amics de la perifèria de Roma.
‘La terra dell’abbastanza’ ens acosta a dos amics de la perifèria de Roma.
 ??  ?? ‘Il vizio della speranza’ explica la història d’una dona solitària.
‘Il vizio della speranza’ explica la història d’una dona solitària.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain