La Vanguardia - Què Fem

“Aquest disc ha fet que ens tornem a enamorar de la professió”

ELS PETS PRESENTEN EL DISC ‘SOM’ I ACTUEN PER PRIMERA VEGADA AL GRAN TEATRE DEL LICEU

- ORIOL RODRÍGUEZ

Els Pets han posat fi a cinc anys de silenci amb la publicació de Som. Dotzè treball d’estudi d’una de les bandes fonamental­s del rock català, també és el millor treball que ha publicat mai el grup de Constantí. Tretze cançons que Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres presentara­n aquest diumenge al Gran Teatre del Liceu en el primer concert de la nova edició del Suite Festival.

Són molts els que diuen que Som ( 2018) és el vostre millor disc.

Sí, la de Som ha estat una rebuda bastant espectacul­ar. Ha tingut molt bona rebuda per part de la crítica. I, sobretot, per part del públic, que era el que em feia patir més.

Per què?

Feia cinc anys que no publicàvem disc, i en una època d’immediates­a com aquesta això és molt de temps. Però el fet d’haver estat tants anys

Tenors del rock català, Els Pets no volen deixar de pujar als escenaris. sense publicar material nou ha provocat que la gent hagi tingut més ganes de retrobar-se amb nosaltres.

Aquest serà el ritme a partir d’ara?

No. Tinc la sensació que ara trigarem a tornar a parar. Aquest disc ha fet que ens hàgim tornat a enamorar de la nostra professió, i també que ens hàgim adonat que encara hi ha un públic que ens vol escoltar. Hem descobert que formem part del paisatge musical de molta gent, i això és el màxim a què pot aspirar un artista. A diferència de la resta, Els Pets anunciem que, indefinida­ment, no ens aturem.

De fet, tot just avui comenceu la gira a Girona i diumenge actueu al Liceu. Tenim ganes de retornar aquesta rebuda tan massiva i fantàstica que hem tingut amb el nou disc. Estic molt engrescat. Volem que aquesta gira duri dos anys. El primer tram, el que iniciarem ara, volem que siguin pocs concerts, especials i molt espaiats els uns dels altres. Concerts on l’escenograf­ia serà molt important. Volem que cadascun d’aquests concerts sigui un esdevenime­nt. Que la gent que ens vingui a veure no marxi amb la sensació que ha estat un concert més. Tocarem tot el disc nou, el setanta per cent del repertori seran les cançons de Som. És estrany, però és que hi ha cançons que si no toquem ara ja no les tocarem mai. I, cap a l’estiu, farem festivals i ens replanteja­rem el repertori.

El de diumenge serà el vostre primer concert al Liceu. Sí. Esperem que l’escenari no se’ns mengi i sortim d’allà d’una manera mínimament digna. És un repte. Fa quatre o cinc anys, hauríem dit que no. Som un grup dièsel. Necessitem quatre o cinc bolos per adquirir una velocitat de creuer. Els concerts no els comences a gaudir fins que no tens les cançons apamades i toques sense haver de pensar què has de fer. Però als primers concerts no jugues perquè estàs pendent de l’acord que has de tocar, la lletra que has de cantar, quina és la cançó següent... Fa dos mesos que assagem sense parar.

ELS PETS

ESTIL: POP. LICEU. LA RAMBLA, 51-59. METRO: LICEU (L3). 16/12, A LES 21H. PREU: EXHAURIDES. 10% DE DTE.

Entradasde­vanguardia.com

 ?? FOTO: JUDIT SABATÉ ??
FOTO: JUDIT SABATÉ
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain