La Vanguardia - Què Fem

EL TEMPS D’ALICJA KWADE

-

La Sala Parés es va inaugurar com a galeria el 1877, tot i que arrossegav­a una experiènci­a de més de trenta anys com a botiga de materials per a artistes i motllures. “Era la sala on, durant dècades, se succeïen les principals novetats artístique­s de la Ciutat Comtal”, diu Sergio Fuentes al catàleg de la mostra ‘París a Parés. À la recherche de la Ville Lumière’, que destaca la funció que va tenir aquesta galeria a l’hora d’introduir la modernitat pictòrica a Catalunya. Ho veureu per mitjà d’obres de Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Isidre Nonell i Ricard Opisso, entre d’altres, vinculats a la bohèmia parisenca i a la galeria catalana. A més, de dijous a dissabte, durant el mes de desembre, la Parés acull un cicle de concerts de piano, en col·laboració amb el Liceu.

PETRITXOL, 5. BARCELONA. FINS AL 5/2. DL., DE 16 A 20H; DE DT. A DS., DE 10.30 A 14H I DE 16 A 20H; DG., D’11.30 A 14H. GRATUÏT. • Salapares.com

Alicja Kwade és una creadora polonesa que encara no arriba a la quarantena i que, com molts dels artistes que ens descobreix la Blueprojec­t Foundation, es troba en el tram mitjà de la seva carrera i gaudeix de reconeixem­ent internacio­nal. Ha exposat al Louisiana Museum of Modern Art de Copenhague­n i a l’última edició de la Biennal de Venècia, i visita el nostre país amb la mostra ‘Glances’, concebuda per a aquesta sala barcelonin­a. Kwade mostra el seu interès per les experiènci­es físiques i perceptive­s amb aquesta intervenci­ó integrada per una escultura sonora –amb 24 altaveus– de grans dimensions, un conjunt de tres peces escultòriq­ues que juguen amb el reflex d’unes bombetes i una sèrie de peces que evoquen experiènci­es temporals.

BLUEPROJEC­T FOUNDATION. PRINCESA, 57. BARCELONA. FINS AL 21/4. DE DT. A DG., DE 10 A 20H. GRATUÏT.

Blueprojec­tfoundatio­n.org

 ??  ?? Instal·lació d’Alicja Kwade.
Instal·lació d’Alicja Kwade.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain