La Vanguardia - Què Fem

EL BOOM DE LA PUBLICITAT. RECLAMS DE LLAUNA, CARTRÓ I RAJOLA. 1890-1950

-

cia de certs missatges que avui es consideren políticame­nt incorrecte­s, com el fet d’associar la neteja de la llar al servei domèstic. Majordoms com el de Netol ja no són habituals en la publicitat actual. El recorregut, per tant, permet veure “com s’entenia el món Do os expositors de cartró. A l’esquerra, ‘La Marta. Cafés Tostados’, del 1930. A ssobre, ‘Bardinet. Rhum Negrita’, del 1950. Col·lecció Mateu Llinàs i Audet. en aquells moments”, apunta la comissària, i també ens descobreix com era la publicitat en els inicis: “molt ingènua i poc invasiva”, afegeix. Alhora, ofereix una panoràmica pels estils gràfics i artístics que van triomfar durant aquells anys: el modernisme, l’art déco, les avantguard­es i l’estètica nord-americana, entre d’altres.

L’aparició de la ràdio i la televisió van canviar els suports i els discursos publicitar­is, i aquests cartells de llauna, cartró i rajola van desaparèix­er. Avui, però, i en part gràcies al col·leccionism­e, han assolit la considerac­ió de patrimoni cultural. Un patrimoni que us permetrà fer un viatge per la nostàlgia, als més grans, i una interessan­t tasca de descoberta, als més joves. Un magnífic exercici de memòria històrica. MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA. PL. DE LES GLÒRIES CATALANES, 37. DEL 14/12 AL 31/3. DE DIMARTS A DIUMENGE, DE 10 A 20H. PREU: 3 €.

Museudeldi­sseny.barcelona.cat

L’EXPOSICIÓ S’ORGANITZA EN DOTZE ÀMBITS TEMÀTICS QUE CORRESPONE­N A LES INDÚSTRIES QUE MÉS VAN CRÉIXER ENTRE ELS ANYS 1890 I 1950

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain