La Vanguardia - Què Fem

Sèries per al Nadal

ARRIBEN LES VACANCES: TEMPS PER REUNIR-SE AMB LA FAMÍLIA, MENJAR SENSE PARAR, OBRIR REGALS I... MIRAR MOLTES SÈRIES! PER SABER QUINES TRIAR, FEM UNA SELECCIÓ DE LES NOVETATS D’ENGUANY

- TONI DE LA TORRE

Sèries i Nadal sempre han combinat bé. La tradició de fer especials nadalencs o entregues centrades en les festes han donat alguns dels moments més memorables de la ficció televisiva. Qui no recorda el Pare Noel d’en Tony Soprano? O en Ross disfressat d’Armadillo? O la trucada d’en Desmond a la Penny, a Lost? O l’abric perdut d’en Toby a The West Wing? Qualsevol d’aquests episodis clàssics és idoni per a una marató aquests dies de festes, però cada anys hi ha episodis nous que s’afegeixen a aquesta tradició.

Enguany, possibleme­nt el més destacat és Pooka!, una història d’un nino amb forma d’ós que s’ha convertit en una joguina molt popular. Un actor que busca feina accepta interpreta­r la criatura i, posant-se una disfressa, es converteix en una versió de la joguina a mida humana. La història es complica quan el personatge té efectes secundaris no desitjats en l’actor i pren un gir cap al territori del malson. La història, dirigida per Nacho Vigalondo, és una de les entregues de l’antologia de terror Into the Dark, que podreu veure a HBO.

Podeu combinar el visionat amb l’especial de Nadal de la sempre pertorbado­ra Inside Number 9, que s’estrenarà a Filmin el 25 de desembre. Crítica contra Amazon

El premi al missatge contra el consumisme d’enguany se l’emporta South Park, que podeu veure a Comedy Central. Enguany han fet un doble episodi nadalenc que se centra en un treballado­r d’Amazon. Invisibles protagonis­tes d’aquests dies de festes, la sèrie decideix agafar el seu punt de vista per retratar un dia a dia rutinari que, a causa d’un accident, acaba amb una vaga dels treballado­rs. El doble episodi, que inclou un número musical, aprofita per carregar contra el model de gran empresa que controla (i treu profit de) totes les facetes de la nostra vida. Riureu, però us deixarà un regust amarg.

Si preferiu riure sense pòsit, podeu optar per l’especial de Nadal de la sèrie Vergüenza, que s’estrenarà el proper 24 de desembre a Movistar i que traurà situacions incòmodes de les festivitat­s. Sobretot, no la mireu quan tingueu familiars a casa. O sí. Netflix aposta pels nens

A Netflix han pensat en el públic infantil i han reforçat la programaci­ó amb nous títols. Alguns agradaran a més d’un adult, com ara 3Below, la nova sèrie d’animació de Guillermo del Toro, que s’estrena avui mateix i presenta un príncep i una princesa alienígene­s que, juntament amb el seu guardaespa­tlles, van a parar al planeta Terra, on s’intenten fer passar per humans mentre arreglen la nau per tornar al seu planeta. La sèrie, produïda per DreamWorks, forma part de Tales of Arcadia, una nissaga on també s’inclou la sèrie Trollhunte­rs, i que està pensada per a nens de 7 a 12 anys.

Per a un públic de la mateixa edat, Netflix estrenarà, aquest diumenge, una adaptació de La colina de Watership, la novel·la de Richard Adams que ja s’havia adaptat el 1978. Per als petits, Netfix ha estrenat fa poc Motown Magic, una sèrie que vol estimular musicalmen­t els espectador­s en la mateixa línia que Beat Bugs, però canviant els Beatles per la música del segell Motown. La banda sonora, amb temes de Jackson 5, Marvin Gaye i Stevie Wonder, acompanya les aventures d’un nen de vuit anys.

DERRY GIRLS

Avui, a Netflix estrenen aquesta comèdia àcida sobre un grup de noies adolescent­s que viuen a Irlanda del Nord als anys noranta. La sèrie combina les trames típiques de l’edat i una tria musical conseqüent (per exemple, The Cranberrie­s) amb l’observació del teló de fons de violència i agitació política de l’època, normalitza­des per unes adolescent­s acostumade­s a la presència policial. El sentit de l’humor amb què es toquen temes seriosos dóna a aquesta sèrie una personalit­at única.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain