La Vanguardia - Què Fem

Viatge al cor del Perú

LA CEVICHERÍA S’ESPECIALIT­ZA EN PLATS TRADICIONA­LS DEL PAÍS LLATINOAME­RICÀ AL MERCAT DE GLÒRIES

- ÒSCAR GÓMEZ

En una cuina oberta en canal a la mirada 360 graus, el cuiner José Prado Pellán talla, pica, mescla i prepara. És un volum petit, sense congelador­s i amb un espai tan justet per a les neveres que els obliga a espavilar: “Ho fem tot cada dia. Arribem d’hora, ens porten el peix i aprofitem les primeres hores. A la tarda enllestim tot el que necessitar­em durant els serveis”. El cuiner s’ha hagut d’acostumar a la mirada constant de la clientela, ja que el restaurant ocupa un espai central de la zona Mercat dins el centre comercial de Glòries. “No és que em faci il·lusió, però t’hi acabes acostumant”.

Experts en llet de tigre

La Cevichería és un restaurant als antípodes del concepte de menjar accelerat i del finger food passavolan­t. És un local sense parets, i això marca la seva personalit­at. “Tenim una clientela variada. Molts són peruans, ja que oferim les nostres llet de tigre com a plat estrella. No és habitual, i això ens ha fet destacar a Barcelona”, ens explica Diana Cubas, la directora.

A la llet de tigre carretille­ro trobem una base líquida vivificant de salabror fresca i cítrica, marisc abundant (llagostins, musclos) i un topping generós de calamar en chicharrón (arrebossat i fregit al moment). El contrast de la llet de tigre freda i picant amb el cruixent tebi i elàstic del calamar és sensaciona­l. El nom carretille­ro es deu al fet que l’ofereixen en carros als carrers de Lima, a prop dels mercats. La gent se’l menja passejant, servit en gots per emportar-se. A La Cevichería ho fan més refinat, en bols de ceràmica artesanal que en José ha col·laborat a dissenyar.

Altres especialit­ats

Després de l’imprescind­ible pisco sour d’algarrobin­a (sucre de garrofa, amb un punt lleugerame­nt astringent), tastem el trio de causas (base de patata cuita mesclada amb xili, amb orígens precolombi­ns). La clàssica limeña (pollastre, olives, alvocat i huancaína) és bona, tot i que és més interessan­t la causa escabetxad­a (amb corball arrebossat) i, especialme­nt, la de llagostins anticucher­os (també arrebossat­s, amb la salsa que acostuma a acompanyar l’anticucho, una broqueta tradiciona­l usualment feta amb cor de vedella).

Sensaciona­l el tiradito de corball, presentaci­ó preciosist­a sobre emulsió cremosa, i fragant de pebrot rocoto. Excitació picant i salabrosa dels receptors palatals.

Fan plats especials segons la temporada i el mercat: molt bon arròs de marisc, amb gran quantitat d’entrebancs (pop, musclos i llagostins despullats). Brillant combinació amb la salsa huancaína per acompanyar.

Acabem l’àpat amb una llepolia cremosa: el sospir de lúcuma (fruita andina amb sabors que recorden el mango i l’albercoc) coronat amb una mica de merenga. Altíssima dolçor, ideal per compartir.

LA CEVICHERÍA

Centre Comercial Les Glòries, zona de Mercat. Av. Diagonal, 208. Tel.: 646 118 536. Horari: de dilluns a dissabte, de 13 a 17h i de 20.30 a 23h; diumenge, de 13 a 17h. Preu mitjà: 20-25€.

Facebook: La cevicheria barra peruana

 ??  ??
 ??  ?? Addy Pedraza, Diana Cubas i José Prado Pellanne, al local. FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
Addy Pedraza, Diana Cubas i José Prado Pellanne, al local. FOTOS: CLAUDIO VALDÉS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain