La Vanguardia - Què Fem

La jornada de l’Home dels Nassos

EL PERSONATGE PARTICIPAR­À EN UNA FESTA INFANTIL AL POBLENOU I EN LA POPULAR CURSA DELS NASSOS

-

Per acomiadar l’any, l’imaginari popular català té un personatge ben peculiar: l’Home dels Nassos. Només se’l pot veure el 31 de desembre i es diu que té tants nassos com dies té l’any. A Barcelona i en altres poblacions, aquesta figura pren forma de capgròs i, amb un nas prominent, es passeja per la ciutat repartint nassos i caramels als més petits.

El recorregut

Com és habitual, sortirà de la Casa dels Entremesos, acompanyat pels animals de l’Arca de Noè i el grup Percudium, i farà cap a la plaça de Catalunya per saludar els barcelonin­s (10h). Després es traslladar­à a la rambla del Poblenou, a la cruïlla amb el carrer de Pere IV, on hi hau- rà una festa infantil amb activitats lúdiques i xocolatada (11.30h). Un viatge màgic portarà l’Home dels Nassos i el seu seguici a la plaça de Sant Jaume, on lliurarà la clau per obrir el nou any a les autoritats de la Generalita­t de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona (13h). Hi haurà també una actuació del grup Percudium. A la tarda, no faltarà a la Fisiocrem Cursa dels Nassos, on repartirà nassos entre els corredors i s’encarregar­à de donar el tret de sortida.

Una cursa ràpida

Enguany, la Fisiocrem Cursa dels Nassos començarà al carrer de la Selva de Mar amb la plaça de Ramon Calsina, a les 17.30h. El recorregut és de 10 quilòmetre­s, tant per a corredors profession­als com per a aficionats, i avança per tot el litoral marítim fins a Pla de Palau i torna al punt de partida. Com a novetat, les aportacion­s benèfiques que fan els corredors a l’hora de fer la inscripció aniran destinades a la Fundació Cors Units de l’Hospital de Sant Pau, per tal de garantir que tots els nens amb problemes de cor puguin fer exercici físic.

Altres barris

L’Home dels Nassos també es desplaçarà cap a La Violeta de Gràcia, des d’on iniciarà una cercavila pels carrers del barri (10.30h). El mateix farà al Poble-sec, amb inici del recorregut a la plaça de Navas (de 16 a 20.30h).

 ?? FOTO: AJUNTAMENT DE BARCELONA ?? Sortida de la Fisiocrem Cursa dels Nassos.
FOTO: AJUNTAMENT DE BARCELONA Sortida de la Fisiocrem Cursa dels Nassos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain