La Vanguardia - Què Fem

Un Cap d’Any inoblidabl­e al Velódromo

SI VOLEU ACOMIADAR L’ANY I REBRE COM CAL EL 2019, VENIU A GAUDIR DEL MENÚ GASTRONÒMI­C DEL XEF JORDI VILÀ

-

És impossible escriure una història de Barcelona sense esmentar alguns dels seus establimen­ts emblemàtic­s, com El Velódromo. Des que va obrir les portes, als anys trenta, es va convertir en un punt de trobada per als amics, les famílies i els grups d’intel·lectuals, que hi van organitzar famoses tertúlies. El 2009, Moritz va restaurar aquest cafè de decoració art déco, i en va recuperar els terres de marbre i la taula de billar. Des d’aleshores, s’ha tornat a convertir en un referent per a la ciutadania, servint àpats des de les sis del matí fins a les tres de la matinada, sortits de la cuina dirigida per Jordi Vilà.

Vilà, director gastronòmi­c de tots els restaurant­s de Moritz, guardonat amb una estrella Michelin pel restaurant Alki- mia, ha estat, un any més, l’encarregat de dissenyar la carta especial de Cap d’Any, que combina la saviesa de la cuina de sempre i la creativita­t de la gastronomi­a d’avui.

Una festa per als sentits

Per acomiadar l’any com es mereix, us proposen un menú molt especial acompanyat d’un maridatge de vi, cerveses Moritz i cava. Per començar a fer boca, podreu gaudir d’un aperitiu d’ostres al natural, salmó fumat amb torrades, formatge fresc i fonoll, a més d’una terrina d’ànec amb foie i festucs. A continuaci­ó, un tàrtar de tonyina amb escuma de soja, vinagreta de pinya i llima; tot això acompanyat d’un còctel de benvinguda de cerveses Moritz.

La festa de sabors conti- nua amb una bisque (sopa cremosa de marisc i peix) amb llamàntol, calamar i rap, amb una picada, per llepar-se’n els dits. I tot seguit, un filet de vaca vella amb salsa de tòfona, amb una terrina de patates i papada ibèrica. Estem segurs que deixareu els plats ben escurats, però recordeu-vos de guardar un raconet per al milfulls de crema caramel·litzada, els petit fours i l’indispensa­ble raïm de la sort, que us podreu menjar al so de les campanades retransmes­es per TV3.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain