La Vanguardia - Què Fem

QUÀNTICA. A LA CERCA DE L’INVISIBLE

- LAIA ANTÚNEZ

‘Nova York, Poeta en Nueva York’, fotografia d’Oriol Maspons del 1965. Serà al MNAC a partir del mes de juliol. Comencem a escalfar motors, perquè tenim un any artístic interessan­t al davant. Sis dels grans museus de Barcelona ens han avançat quines són les exposicion­s més destacades que preparen per a aquest 2019. N’hi haurà moltes més.

LINA BO BARDI DIBUIXA

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ. DEL

15 DE FEBRER AL 26 DE MAIG.

2X1. Fmirobcn.org Italiana de naixement, Lina Bo Bardi va voler fugir del feixisme i es va instal·lar al Brasil, on va desenvolup­ar la seva carrera i un dels seus projectes més icònics: el Museu d’Art de Sao Paulo. Referent de l’arquitectu­ra moderna, a la Fundació Miró

descobrire­m la seva connexió amb el dibuix, que, més que una eina de treball, es va convertir en un mitjà expressiu i artístic per a ella. Aquests dibuixos es complement­aran amb imatges de la seva obra constructi­va i de la seva activitat com a dissenyado­ra d’exposicion­s. La Fundació també acollirà altres mostres, aquest 2019, dedicades a l’artista Antoni Llena i a l’art sonor. CCCB. DEL 9 D’ABRIL AL 24 DE SETEMBRE. 30% DE DTE.

Cccb.org

Coproduïda amb institucio­ns com el Centre Europeu de Recerca Nuclear de Ginebra (CERN) i la Foundation for Art and Creative Technology

de Liverpool (FACT), a m s tra que rebrà el CCCB a la primavera analitzarà “quins són els principis (postulats) principals de la física namental i quin impacte tenen en la nostra manera d’e - tendre el món”, informen des del CCCB. El projecte es configura a partir d les converses entre cient cs artistes com Diann Bauer, James Bridle, Juan Corté Yu Cheng Wang, entre d’altres, i ens acosta, gràcies a la mecànica quàntica, la naturalesa d’un món que està ocult als nostres sentits més immediats.

CHRISTIAN MARCLAY

MACBA. DE L’11 D’ABRIL AL 24 DE SETEMBRE. GRATIS

Macba.cat

És la primera vegada que

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain