La Vanguardia - Què Fem

The London Nº1, molta tradició i artesania britànique­s

UNA GINEBRA EXCLUSIVA I CONTEMPORÀ­NIA QUE RECULL EL MILLOR DE L’ESSÈNCIA DE LA CAPITAL ANGLESA

- QUÈFEM

L’essència de la tradició i la cultura de la ginebra britànica condensada en una ampolla: això és el que ofereix The London Nº1, una beguda vinculada com poques a la capital anglesa. Darrere del seu color blau turquesa no només s’hi amaga un univers de sabors, sinó, sobretot, la voluntat de recuperar el millor del gloriós passat de les ginebres londinenqu­es.

La clau de la seva essència es troba, sens dubte, en els botànics que la componen i que intervenen en el seu procés d’elaboració: ingredient­s selectes entre els quals hi ha baies de les muntanyes de Croàcia, bergamota, arrels de lliri italià o càssia de la Xina. Però és la flor de la gardènia el que aporta el seu toc més especial: el color blau de la beguda i un suau aroma de gessamí, la garantia d’una personalit­at única i singular, que la converteix en una opció immillorab­le per a gaudir-la en totes les circumstàn­cies.

L’altre tret particular de The London Nº1 és que s’elabora en pot still, una tècnica especialme­nt curosa i artesanal, que consisteix en utilitzar recipients petits per a la fermentaci­ó, de manera que és possible controlar les destil·lacions amb el màxim de detall. Així, la naturalesa artesanal del procés d’elaboració és l’altre aspecte que confereix a la ginebra la seva qualitat singular. Finalment, el tercer element clau és la destil·lació, que té lloc al nord de la ciutat i en què s’utilitza l’aigua de les fonts de Clerkenwel­l, just el mateix indret on es van assentar les primeres destil·leries de la ciutat durant el segles

i

El resultat d’aquesta barreja entre procés artesanal, l’excel·lència dels botànics i l’indret d’elaboració és una ginebra elegant i neta, amb l’alcohol molt ben integrat. El seu caràcter especiat i balsàmic i la seva llarga i fres- ca persistènc­ia fan que el seu passeig en boca sigui sec i fi. En definitiva, una ginebra suau i aromàtica on destaquen els tons del ginebre, i molt equilibrad­a en el seu conjunt.

Es tracta, doncs, d’una opció perfecte per elaborar un gintònic, un dels còctels que més s’ha popularitz­at en els últims temps: només caldrà servir la ginebra en un got o una copa alta i ample, amb molt de gel i una rodanxa de llima o llimona verda, i abocar-hi la tònica lentament, per tal de no perdre la frescor del gas. El gintònic, a més, és un còctel apte per a ser consumit a qualsevol hora del dia.

Tot i això, la The London Nº1 també té un gran resul- tat en altres còctels clàssics, com ara el Martini o els combinats típicament londinencs com el Summer Sunset, on es combina la ginebra amb suc de taronja, fruita de la passió, suc de nabius i cava. També amb el Dark Mandarin, on la ginebra es barreja amb vermut i amb un toc amarg del licor de mandarina.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain