La Vanguardia - Què Fem

Capital de la Cultura Catalana

-

Al llarg de tot l’any se succeiran múltiples activitats, exposicion­s, accions performati­ves, concerts i espectacle­s dels quals ara us fem un petit tast.

se celebra

al Gran Teatre de la Passió de Cervera. Un muntatge multidisci­plinari de producció pròpia en què participen creadors del territori. Està pensat per a tots els públics i té un llenguatge visual i poètic que ens parla dels herois quotidians, les veus silenciade­s i la mirada contemporà­nia.

La banda sonora de Cervera. Un dels trets diferencia­ls de la capital de la Segarra es la vitalitat musical. El Festival i Curs Internacio­nal de Música d’Estiu té un gran prestigi. El Festival de Pasqua, consagrat a la música clàssica catalana, és únic en el seu gènere. I, per celebrar la capitalita­t, Salvador Brotons hi estrenarà una nova peça amb sonoritat de cobla i polifònica. Per la seva banda, el grup de les Terres de Ponent La Terrasseta de Preixens ha enregistra­t una cançó pop rock festiva i jove, que actuarà d’himne a la cultura. gas i Quartet Teixidor, dansa de la Companyia Sol Picó o la proposta familiar de Butai i petits fragments de ‘La Passió Medieval’. 8, 9 I 10 MARÇ, ALS ESPAIS CAL COROMINAS, BIBLIOTECA DE L’ANTIGA UNIVERSITA­T, LA FARINERA, EL CELLER DEL CARRERÓ DE LES BRUIXES I L’ARXIU COMARCAL.

‘L’Ametller, inspiració infinita’ és el Diàleg#1 d’una sèrie de sis que duran a terme creadors de diverses discipline­s. El fotògraf Sebastià Caus dóna el protagonis­me a aquest arbre omnipresen­t als camps de la Segarra, propi d’un territori de secà. Estableix un diàleg amb el paisatge i la seva floració, i un paral·lelisme amb el ritual dels cirerers japonesos.

CASA DALMASES I CAMPS D’AMETLLERS. DEL 24 DE GENER AL 19 DE MAIG. ‘Prop de Hollywood. Fotografie­s de Claudi i Frederic Gómez Grau’ és una exposició que ens descobreix com les càmeres de dos germans cerverins van retratar les estrelles d’un Hollywood enlluernad­or de mitjan segle xx. Dos grans referents de la fotografia de cinema, en una mostra on s’afegeix el treball de nous talents cerverins del setè art. MUSEU DE CERVERA.

• •@

Cervera201­9.cat

cervera201­9 CASTELLNOU, S/N. TEL.: 973 533 190. Pastaslaco­sanostra.com

Per fer l’aperitiu, us recomanem la terrassa del Casal de Cervera, d’estil noucentist­a. Si la visiteu en divendres, dia de mercat setmanal, copsareu l’ambient de gènere més tradiciona­lment rural, i com comença a canviar. PL. DE SANTA ANNA, 2. TEL.: 973 532 577.

• Passejar per la muralla

 ??  ?? El 19 de gener, a les 19h,l’espectacle inaugural‘MEM’,Moments màgics i espais únics. Per descobrir racons de Cervera amb música de Mazoni, Beth Roder-
El 19 de gener, a les 19h,l’espectacle inaugural‘MEM’,Moments màgics i espais únics. Per descobrir racons de Cervera amb música de Mazoni, Beth Roder-
 ??  ?? ple de la plaça localcuala TO: J. PRAT
ple de la plaça localcuala TO: J. PRAT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain