La Vanguardia - Què Fem

Records sonors

IDLES AMB ‘JOY AS AN ACT OF RESISTANCE’ I ROSALÍA AMB ‘EL MAL QUERER’ FIRMEN ELS MILLORS ÀLBUMS DEL 2018

- ORIOL RODRÍGUEZ

El 2018 ens ha deixat grans discos i dues certeses irrefutabl­es. Tot i que el millor treball de la temporada, Joy as an Act of Resistance, dels anglesos Idles, sona a punk enrabiat; amb artistes com J Balvin, el pop llatí amarat de sons urbans està prenent un rol prepondera­nt en l’escena musical internacio­nal. Millor encara: dones com la catalana Rosalía s’han posicionat ben amunt, signant algunes de les obres més rellevants i excitants del moment.

IDLES

JOY AS AN ACT OF RESISTANCE

Els britànics Idles van entrar en escena el 2017 amb un àlbum de títol tan il ·lustratiu com Brutalism. Només dotze mesos més tard, repetirien la jugada amb Joy as an Act of Resistance (2018), punk sulfurós com a banda sonora per a un Gran Bretanya distòpica post-Brexit. El millor disc internacio­nal de l’any.

ROSALÍA

EL MAL QUERER

La vam descobrir amb Los Ángeles, el disc (molt notable) que va modelar amb l’ajuda de Raül Refree. Aquest 2018, i ara acompanyad­a d’El Guincho, Rosalía ha acabat de perfeccion­ar la seva particular fusió entre flamenc i sons urbans amb El mal querer, un àlbum, el millor de la passada campanya a casa nostra, que ha dut tothom a cantar allò de... «malamente, tra, tra».

J BALVIN

VIBRAS

Tot solet, el cantant colombià ha aconseguit redefinir un gènere tan injuriat i menyspreat com el reggaeton. Temes com Mi gente, Peligrosa, Machika o la mateixa Vibras són l’evidència que

Rosalía ha aconseguit captivar oients de tot el món. a partir d’ara el pop sonarà llatí o no sonarà.

ELS PETS

i SOM

Diu Lluís Gavaldà que el gran mèrit d’Els Pets ha estat sobreviure a un nom com el seu. S’equivoca, el gran mèrit es su

i! del grup de Constantí és haver estat capaços de gravar el seu millor disc després de trenta anys de trajectòri­a. Som és pur pop (madur) plusquampe­rfet.

NILS FRAHM

ALL MELODY

Col·laborador d’artistes i pro- DIRTY COMPUTER

Després de cinc anys de silenci, la cantant nord-americana no només ha reaparegut, sinó que ho ha fet publicant el seu millor disc fins ara. Catorze cançons de pop irresistib­le esquitxade­s de R&B, funk i neo-soul i unes lletres que sense recórrer al pamflet ni al dogmatisme no defugen el compromís social i polític.

EL PETIT DE CAL ERIL

TRIANGULAR

Una altra de les ments més brillants del nostre espai sonor. Joan Pons ha sublimat la seva proposta amb Triangular, tres EP encapsulat­s en un disc de pop ultrasenso­rial del qual és impossible no sentir-se fascinat. Nova vetllada al Jamboree protagonit­zada per aquesta aventura de soul, r’n’b i electrònic­a. JAMBOREE. PL. REIAL, 17. HORA: 20 I 22H. PREU: 12€. 2X1 I 25% DTE.

Entradasde­vanguardia.com

Dimarts, 8

ELS TRES TENORS Jazz

Casares, Gagliardi i Amargant són els Tres Tenors del nostre jazz. El trio reviurà els èxits d’Amy Winehouse. JAMBOREE. PL. REIAL, 17. HORA: 20 I 22H. PREU: 18€. 2X1 I 25% DTE.

Entradasde­vanguardia.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain