La Vanguardia - Què Fem

JAUME PLENSA I GERARD MAS

-

casso, Opisso, Ismael Smith i Joan Ponç, entre d’altres.

MIRADES PARAL·LELES

MUSEU PALAU SOLTERRA. ESGLÉSIA, 10 (TORROELLA DE MONTGRÍ). DEL 2/2 AL 19/3. Fundaciovi­lacasas.com Mirades paral·leles. Iran-Espanya: fotògrafes en el mirall presenta les afinitats que existeixen entre creadores contemporà­nies de diferents països. La mostra es convertirà en un espai de trobada entre creadores iranianes i espanyoles a partir de sis parelles de fotògrafes. Maria Zarazúa, Shadi Gadirian, Soledad Córdoba, Isabel Muñoz i Gohar Dashti seran algunes de les participan­ts.

FARAÓ. REI D’EGIPTE

CAIXAFORUM GIRONA. CIUTADANS, 19 (GIRONA). DEL 20/2 AL 25/8.

Caixaforum.es/girona

Si no vau visitar-la a Barcelona, a partir del febrer tindreu una segona oportunita­t, ja que la mostra, integrada per estàtues, relleus i peces d’orfebreria, entre altres

• •

peces procedents del British Museum, s’instal·la a CaixaForum Girona. Un recorregut que ens acosta a l’antiga civilitzac­ió egípcia per mitjà de la figura dels faraons. MUSEU DE MONTSERRAT. ABADIA DE MONTSERRAT (MONTSERRAT).

Museudemon­tserrat.com

Des d’un sarcòfag egipci del segle aC, fins a una pintura de Sean Scully del 2010. La col·lecció del Museu de Montserrat és una de les més potents del territori català: Rusiñol, Dalí, Monet, Braque, Le Corbusier i una gran llista de mestres hi són presents. Enguany, Jaume Plensa instal·larà una escultura a l’atri de la basílica i protagonit­zarà una antològica d’obra gràfica (maig - novembre del 2019). També es dedicarà una mostra a la magnífica obra escultòric­a del gironí Gerard Mas, que estableix un diàleg irònic entre classicism­e i contempora­neïtat (novembre del 2019 - març del 2020).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain