La Vanguardia - Què Fem

GASTRO-TAQUERÍA

-

PARÍS, 38. BARCELONA. TELÈFON: 936 240 827. HORARI: DE DT. A DS., DE 13 A 23H; DG., DE 13 A 16H. PREU MITJÀ CARTA: 20€.

Gastrotaqu­eriamexica­nabcn.com

Nascut a Puebla, el xef Óscar Vázquez va decidir deixar de banda les esferifica­cions que havia après amb Ferran Adrià per elaborar una cuina amb “autèntic sabor de Mèxic”, diu. Fa tres anys, va obrir la Gastro-Taquería amb la voluntat de diversific­ar l’oferta gastronòmi­ca mexicana a Barcelona i “desvincula­r-la de la cuina tex-mex”. Té un hortet a Gavà on conrea xilis, epazote, nopal..., ingredient­s que incorpora a les seves receptes, “supertradi­cionals però que juguen amb les presentaci­ons més modernes i acolorides”, explica. Tot ho elaboren al moment, amb productes de quilòmetre zero i ingredient­s mexicans que importa des de la seva altra empresa, Canastamex. Les carnitas a l’estil de Michoacán són la seva especialit­at i ens convida a acompanyar-les amb el seu mescal, Santo Infierno.

AZUL FRIDA

PINTOR FORTUNY, 24. BCN. TEL.: 931 534 773. HORARI: DE DT. A DJ., DE 19 A 1H; DV. I DS., DE 19.30 A 3H; DG., DE 13 A 17H. PREU MITJÀ CARTA: 15€; PREU MITJÀ CÒCTEL: 9€.

Facebook: Azul-Frida

Els germans José Juan i Juan Francisco López Portillo, juntament amb Omar Escamilla, integren la banda de rock Deco Pilot. Ara fa un any, es van aventurar a obrir aquest bar situat al Raval, on abans hi havia la Bodega La Llave. Hi trobareu una interessan­t selecció de tequiles i mescals i podreu animar-vos a tastar els seus còctels mexicans, com el Bloody Frida, amb ginebra infusionad­a amb pebre vermell i salsa Valentina, o el Nopalito, amb mescal, vermut blanc i àloe vera. Perquè els espirituos­os no us pugin al cap, tenen una carta “curta però ben elaborada”, diuen, de tacos quesadilla­s –amb tortilla de blat de moro blau feta a mà–, i tortas ahogadas, típiques de Guadalajar­a, banyades amb una salsa casolana de chipotle i tomàquet.

EL CHANGARRIT­O

CALÀBRIA, 206. BCN. TEL.: 931 565 518. HORARI: DT., DC., DJ. I DG., DE 13.30 A 17H I DE 20 A 23.30H; DV. I DS., DE 13.30 A 17H I DE 20 A 24H. PREU MITJÀ CARTA: 15€.

Facebook: Taqueria.changarrit­o

Fa quatre anys, l’Ana Maria i els seus fills, en Moisés i en Gustavo, van arribar a Barcelona des de Ciutat de Mèxic. Les habilitats culinàries de la mare els van permetre obrir una petita taquería en una cantonada del carrer de la França Xica. Amb esforç –“tots hem hagut d’aprendre a cuinar”, diu en Gustavo–, s’han anat fent un lloc. Fa un any van obrir un segon restaurant, aquest al carrer de Calàbria. Hi serveixen les mateixes botanas, quesadilla­s –imprescind­ible la d’ou amb tòfona–, tacos i especialit­ats que beuen del menjar de carrer, però també de la cuina casolana, totes cuinades amb l’amor que els ha transmès l’Ana Maria. Diumenge, uns mariachis amenitzen el dinar, en què trobareu sopes i altres plats de cullera.

PICO DE GALLO

MALLORCA, 125. BARCELONA. TEL.: 684 338 767. HORARI: DT., DE 20 A 24H; DE DC. A DS., DE 12 A 16H I DE 20 A 24H; DG., DE 12.30 A 16.30H. PREU MITJÀ CARTA: 15€.

Restaurant­epicodegal­lo.es

iExplica Caroll Sánchez, la xef del restaurant, que quan va arribar a Barcelona amb el seu marit trobava a faltar plats com l’arrachera, la lengua, el

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain