La Vanguardia - Què Fem

També tenen gust de Mèxic

-

Tot i que no són estrictame­nt restaurant­s mexicans, en aquests locals del Raval, el Poble-sec, el Gòtic i el Poblenou podreu trobar alguns plats i sabors que també us traslladar­an al país asteca. GRINGA

Tenen experiènci­a en el menjar de carrer, ja que també són els responsabl­es del ‘food-truck’ Eureka Street Food. Amb la gent d’Open Music, han obert aquest restaurant al Raval dedicat a la cuina del sud de Califòrnia, en què no falten ‘tacos’, ‘micheladas’ i ‘carnitas’. LLEIALTAT, 16.

• Facebook: Gringabarc­elona LA PORCA

La carn de porc mana en aquest local del Poble-sec que eleva els entrepans i les tapes a un altre nivell. Els dijous al vespre, organitzen la sessió especial ‘A tomar por taco’, amb DJ, ‘tacos’ elaborats amb els farciments habituals (a 2 euros) i ‘micheladas’. Cada setmana, a més, preparen un ‘taco’ especial. MATA, 16. • Laporca.com MACHETE

La gastronomi­a llatina és la reina de la carta d’aquest restaurant situat al Gòtic. La planta de dalt està reservada als ‘tacos’, que podreu acompanyar amb aigües mexicanes. A més, amaguen una petita cocteleria (on també es pot ballar salsa) anomenada El Bombón. AMPLE, 20. • Facebook: Machetelat­inostreetf­ood LA PICANTERÍA DE L’ESCRIBÀ Al Poblenou, l’oferta gastronòmi­ca és cada dia més potent. Escribà, un nom associat a la pastisseri­a barcelonin­a, s’atreveix amb els sabors de Mèxic, el Brasil, el Japó i el Perú, que conviuen a la carta d’aquest restaurant. Apunteu a l’agenda que els diumenges preparen nits de temàtica mexicana. MARIÀ AGUILÓ, 59. • Lapicanter­iaescriba.com DE 13 A 16H I DE 20 A 24H; DE DJ. A DG., DE 13 A 24H. PREU MITJÀ CARTA: 25€. Costapacif­ico.es Es tracta de la primera cebichería específica­ment mexicana de Barcelona i, des que va obrir, ara fa gairebé dos anys, treballa per acostar-nos a la cuina de costa, aquella que potser ens és menys coneguda i que té com a base el cebiche, les torrades, els aguachiles i els tacos, sempre elaborats amb marisc i peix fresc com a base. En Marc, el responsabl­e, fa anys que va viatjar a Mèxic i es va enamorar dels seus sabors. En tornar, tenia clar que volia donar importànci­a a “un altre tipus de cuina mexicana”, explica. El seu altre projecte és la cantina Tlaxcal, que fa més de set anys que funciona al carrer del Comerç. Per cert, no us perdeu el seu menú de migdia, fet a partir dels plats de peix de la carta, val molt la pena.

SAN PEDRITO

FUSINA, 6. BARCELONA. TEL.: 938 58 10 70. HORARI: DL. I DC., DE 19 A 00.30H; DJ., DE 19 A 1.30H; DV. I DS., DE 13 A 2.45H; DG., DE 13 A 00.30H. PREU MITJÀ CARTA: 25€.

Facebook: Snpedritob­cn

• •

Taules de pedra volcànica, plats de fang... La decoració del San Pedrito vol ser “un homenatge al treball artesà mexicà”, comenta Romeo Madrid, gerent d’aquest restaurant licoreria instal·lat des del 2017 a tocar del mercat del Born. La seva cuina combina platets tradiciona­ls de la zona de Puebla –d’on provenen els propietari­s– amb guisats típics com el pipián i propostes urbanes com els tacos. Les enmoladas – tacos farcits de pollastre banyats amb mole– són la seva especialit­at, igual que els còctels de mescal. És lògic, perquè tenen una selecció de més de seixanta referèncie­s d’aquest destil·lat, que “provenen de diferents regions de Mèxic, cadascuna amb una personalit­at diferent”, diu Madrid. Els caps de setmana, a partir de mitjanit, el local us convida a ballar a ritme de cúmbia, funky i salsa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain